македонски » урду   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

‫5 [پانچ]‬
paanch

‫ممالک اور زبانیں‬
mumalik aur zubanain

5 [пет]

Земји и јазици

-

‫5 [پانچ]‬
paanch

‫ممالک اور زبانیں‬
mumalik aur zubanain

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиاردو
Џон е од Лондон. ‫ج-- ل--- ک- ر--- و--- ہ---
J--- L----- k- r---- w--- h-- -
Лондон се наоѓа во Англија. ‫ل--- ب------ م-- ہ---
L----- B------- m--- h-- -
Тој зборува англиски. ‫و- ا------ ب---- ہ---
w-- a------ b----- h-- -
   
Марија е од Мадрид. ‫م---- م---- ک- ر--- و--- ہ---
m---- m---- k- r---- w--- h-- -
Мадрид се наоѓа во Шпанија. ‫م---- ا---- م-- ہ---
m---- s---- m--- h-- -
Таа зборува шпански. ‫و- ا----- / ہ------ ب---- ہ---
w-- S------ b---- h-- -
   
Петар и Марта се од Берлин. ‫پ--- ا-- م----- ب--- ک- ر--- و--- ہ----
p--- a-- m----- B----- k- r---- w---- h---
Берлин се наоѓа во Германија. ‫ب--- ج---- م-- ہ---
B----- G------ m--- h-- -
Зборувате ли вие двајцата германски? ‫ک-- ت- د---- ج--- ب---- ہ---
k-- t-- d--- g----- b----- h-?
   
Лондон е главен град. ‫ل--- د-------- ہ---
L----- d--------- h-- -
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. ‫م---- ا-- ب--- ب-- د-------- ہ----
m---- a-- B----- b-- d--------- h---
Главните градови се големи и бучни. ‫د-------- ب-- ا-- ش----- ہ--- ہ----
d--------- b----- a-- h---- h---
   
Франција се наоѓа во Европа. ‫ف---- ی--- م-- ہ---
F----- E----- m--- h-- -
Египет се наоѓа во Африка. ‫م-- ا----- م-- ہ---
m---- A----- m--- h-- -
Јапонија се наоѓа во Азија. ‫ج---- ا---- م-- ہ---
J---- a--- m--- h-- -
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. ‫ک----- ش---- ا----- م-- ہ---
c----- s------ A------ m--- h-- -
Панама се наоѓа во Средна Америка. ‫پ----- س----- ا----- م-- ہ---
p----- c------ A------ m--- h-- -
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. ‫ب----- ج---- ا----- م-- ہ---
b----- j------ A------ m--- h-- -