македонски » урду   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

‫58 [اٹھاون]‬
athawan

‫جسم کے حصّے‬
jisam ke hsse

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

‫58 [اٹھاون]‬
athawan

‫جسم کے حصّے‬
jisam ke hsse

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиاردو
Јас цртам човек. ‫م-- ا-- م-- ک- ت---- ب-- ر-- ہ----
m--- a-- m--- k- t------ b--- r--- h--n
Најпрво главата. ‫پ--- س---
p----- s---
Човекот носи еден шешир. ‫م-- ک- س- پ- ٹ--- ہ---
m--- k- s-- p-- t--- h-- -
   
Косата не му се гледа. ‫ا- ک- ب-- ن-- ن--- آ--- ہ----
i- k- b--- n---- n--- a---- h---
Ушите исто така не му се гледаат. ‫ا- ک- ک-- ب-- ن-- ن--- آ--- ہ----
i- k- k--- b-- n---- n--- a---- h---
Грбот исто така не му се гледа. ‫ا- ک- ک-- ب-- ن-- ن--- آ--- ہ---
i- k- k---- b-- n---- n--- a- r--- h-- -
   
Ги цртам очите и устата. ‫م-- آ--- ا-- م-- ب-- ر-- ہ----
m--- a---- a-- m-- b--- r--- h--n
Човекот танцува и се смее. ‫و- م-- ن-- ر-- ہ- ا-- ہ-- ر-- ہ---
w-- m--- n---- r--- h-- a-- h--- r--- h-- -
Човекот има долг нос. ‫م-- ک- ن-- ل--- ہ---
m--- k- n--- l---- h-- -
   
Тој во рацете носи еден стап. ‫ا- ک- ہ--- م-- ا-- چ--- ہ---
i- k- h---- m--- a-- c----- h-- -
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. ‫ا- ن- گ--- ک- ا-- گ-- ا-- ش-- ا---- ہ--- ہ---
i- n- a-- s---- o--- h-- h-- -
Зима е и студено е. ‫س--- ک- م--- ہ- ا-- ٹ--- ہ---
s---- k- m----- h-- a-- t---- h-- -
   
Рацете се силни. ‫ب--- م---- ہ----
b---- m------ h---
Нозете исто така се силни. ‫ٹ----- ب-- م---- ہ----
t----- b-- m------ h---
Човекот е од снег. ‫ی- آ--- ب-- ک- ہ---
y-- a---- b--- k- h-- -
   
Тој не носи панталони и мантил. ‫و- پ--- ا-- ک-- ن--- پ---- ہ---
w-- p---- a-- c--- n--- p----- h-- -
Но човекот не се смрзнува. ‫پ-- ب-- ا-- س--- ن--- ل--- ہ---
p--- b-- u--- s---- n--- l--- h-- -
Тоа е снешко. ‫و- ب-- ک- آ--- ہ---
w-- b--- k- a---- h-- -