македонски » урду   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

‫61 [اکسٹھ]‬
iksath

‫اعداد صفاتی‬
adaad safaati

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

‫61 [اکسٹھ]‬
iksath

‫اعداد صفاتی‬
adaad safaati

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиاردو
Првиот месец е јануари. ‫پ--- م---- ج---- ہ---
p---- m------ J------ h-- -
Вториот месец е февруари. ‫د---- م---- ف---- ہ---
d---- m------ f-- h-- -
Третиот месец е март. ‫ت---- م---- م--- ہ---
t----- m------ M---- h-- -
   
Четвртиот месец е април. ‫چ---- م---- ا---- ہ---
c------ m------ A---- h-- -
Петтиот месец е мај. ‫پ------ م---- م-- ہ---
p-------- m------ M-- h-- -
Шесттиот месец е јуни. ‫چ--- م---- ج-- ہ---
c----- m------ J--- h-- -
   
Шест месеци се половина година. ‫چ- م----- ک- آ--- س-- ہ--- ہ---
c--- m------ a---- s--- h--- h-- -
јануари, февруари, март ‫ج----- ف----- م----
J------ , f--- M---h
април, мај, јуни. ‫ا----- م--- ا-- ج---
A---- , M-- , a-- J--e
   
Седмиот месец е јули. ‫س----- م---- ج----- ہ---
s------ m------ J--- h-- -
Осмиот месец е август. ‫آ----- م---- ا--- ہ---
a------ m------ a---- h-- -
Деветтиот месец е септември. ‫ن--- م---- س---- ہ---
n---- m------ S-------- h-- -
   
Десеттиот месец е октомври. ‫د---- م---- ا----- ہ---
d------ m------ o------ h-- -
Единаесеттиот месец е ноември. ‫گ------- م---- ن---- ہ---
g---------- m------ N------- h-- -
Дванаесеттиот месец е декември. ‫ب------ م---- د---- ہ---
b------- m------ d-------- h-- -
   
Дванаесет месеци се една година. ‫ب--- م----- ک- ا-- س-- ہ--- ہ---
b---- m------ k- a-- s--- h--- h-- -
јули, август, септември, ‫ج------ ا---- س-----
J--- , a----- S-------r
октомври, ноември, декември. ‫ا------ ن----- ا-- د-----
o------- N------- , a-- d-------r