македонски » урду   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

‫72 [بہتّر]‬
Bahattar

‫کچھ کرنا‬
kuch karna

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

‫72 [بہتّر]‬
Bahattar

‫کچھ کرنا‬
kuch karna

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиاردو
мора ‫ل---- ک----
f--- h--l
Морам да го испратам писмото. ‫م--- خ- ب----- ہ- --
m---- k--- b----- h-- -
Морам да го платам хотелот. ‫م--- ہ--- ک- ب- ا-- ک--- ہ- --
m---- h---- k- b-- a-- k---- h-- -
   
Мораш да станеш рано. ‫ت---- ص-- س---- ا---- ہ- --
t----- s------ u---- h-- -
Мораш да работиш многу. ‫ت---- ب-- ک-- ک--- ہ- --
t----- b---- k--- k---- h-- -
Мораш да бидеш точен. ‫ت---- و-- پ- آ-- ہ- ـ-
t----- w--- p-- a--- h-- -
   
Тој мора да наполни бензин. ‫ا-- پ---- ب---- ہ- --
u--- p----- b----- h-- -
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. ‫ا-- گ--- م--- ک--- ہ- --
u--- g---- m------- k---- h-- -
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. ‫ا-- گ--- د---- ہ- --
u--- g---- d---- h-- -
   
Таа мора да пазарува. ‫ا-- خ------ ک--- ہ- --
u--- k-------- k---- h-- -
Таа мора да го чисти станот. ‫ا-- ف--- ک- ص---- ک--- ہ- --
u--- f--- k- s---- k---- h-- -
Таа мора да ги пере алиштата. ‫ا-- ک--- د---- ہ-- --
u--- k----- d---- h-- -
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. ‫ہ--- ف---- ا---- ج--- ہ- --
h----- f---- s----- j--- h-- -
Ние мораме веднаш да одиме на работа. ‫ہ--- ف---- ک-- پ- ج--- ہ- --
h----- f---- k--- p-- j--- h-- -
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. ‫ہ--- ف---- ڈ---- ک- پ-- ج--- ہ- --
h----- f---- d- k- p--- j--- h-- -
   
Вие морате да го чекате автобусот. ‫ت- ل---- ک- ب- ک- ا----- ک--- ہ- --
t-- l---- k- b-- k- i------ k---- h-- -
Вие морате да го чекате возот. ‫ت- ل---- ک- ٹ--- ک- ا----- ک--- ہ- --
t-- l---- k- t---- k- i------ k---- h-- -
Вие морате да го чекате таксито. ‫ت- ل---- ک- ٹ---- ک- ا----- ک--- ہ- --
t-- l---- k- t--- k- i------ k---- h-- -