македонски » урду   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

+ ‫80 [اسّی]‬assi

+ ‫صفت 3‬sift

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

‫80 [اسّی]‬
assi

‫صفت 3‬
sift

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиاردو
Таа има куче. ‫ا--- پ-- ا-- ک--- ہ- --
u---- p--- a-- h-- -
+
Кучето е големо. ‫ک--- ب-- ہ- --
b--- h-- -
+
Таа има големо куче. ‫ا--- پ-- ب-- ک--- ہ- --
u---- p--- b--- h-- -
+
   
Таа има куќа. ‫ا--- پ-- ا-- گ-- ہ- --
u---- p--- a-- g--- h-- -
+
Куќата е мала. ‫گ-- چ---- ہ- --
g--- c----- h-- -
+
Таа има една мала куќа. ‫ا--- پ-- چ---- گ-- ہ- --
u---- p--- c----- g--- h-- -
+
   
Тој живее во хотел. ‫و- ہ--- م-- ر--- ہ- --
w-- h---- m--- r---- h-- -
+
Хотелот е евтин. ‫ہ--- س--- ہ- --
h---- s---- h-- -
+
Тој живее во евтин хотел. ‫و- ا-- س--- ہ--- م-- ر--- ہ- --
w-- a-- s----- h---- m--- r---- h-- -
+
   
Тој има автомобил. ‫ا--- پ-- ا-- گ--- ہ- --
u---- p--- a-- g---- h-- -
+
Автомобилот е скап. ‫گ--- م---- ہ- --
g---- m----- h-- -
+
Тој има скап автомобил. ‫ا--- پ-- ا-- م---- گ--- ہ- --
u---- p--- a-- m----- g---- h-- -
+
   
Тој чита еден роман. ‫و- ن--- پ-- ر-- ہ- --
w-- n---- p--- r--- h-- -
+
Романот е досаден. ‫ن--- ب-- ہ- --
n---- b--- h-- -
+
Тој чита еден досаден роман. ‫و- ا-- ب-- ن--- پ-- ر-- ہ- --
w-- a-- b--- n---- p--- r--- h-- -
+
   
Таа гледа еден филм. ‫و- ف-- د--- ر-- ہ- --
w-- f--- d--- r--- h-- -
+
Филмот е интересен. ‫ف-- س---- خ-- ہ- --
f--- s------ k---- h-- -
+
Таа гледа еден интересен филм. ‫و- ا-- س---- خ-- ف-- د--- ر-- ہ- --
w-- a-- s------ k---- f--- d--- r--- h-- -
+