македонски » урду   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

‫96 [چھیانوے]‬
chheyanway

‫حرف ربط 3‬
harf rabt

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

‫96 [چھیانوے]‬
chheyanway

‫حرف ربط 3‬
harf rabt

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиاردو
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. ‫ج--- ہ- آ---- ب-- گ- م-- ا-- ج--- گ- --
j----- h- a---- b---- g- m--- u-- j--- g- -
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. ‫ج--- ہ- م-- پ---- چ---- ہ-- م-- ت-- ج--- ہ-- --
j----- h- m--- p----- c----- h-- m--- t--- j--- h-- -
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. ‫ج--- ہ- م-- س--- ب-- ک- ہ-- گ- ک-- ک--- چ--- د-- گ- --
j----- h- m--- s---- b---- k- h-- g- k--- k---- c----- d-- g- -
   
Кога ќе се јавите? ‫آ- ک- ٹ------ ک--- گ- ؟-
a-- k-- t-------- k---- g-?
Штом имам еден момент време. ‫ج--- ہ- م--- و-- م-- گ- --
j----- h- m---- w--- m---- g- -
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. ‫ج--- ہ- ا- ک- پ-- ک-- و-- ہ- گ- و- ٹ------ ک-- گ- --
j----- h- i- k- p--- k--- w--- h- g- w-- t-------- k--- g- -
   
Колку долго ќе работите? ‫آ- ک- ت- ک-- ک--- گ- ؟-
a-- k-- t-- k--- k---- g-?
Јас ќе работам, се додека можам. ‫ج- ت- ک- س--- ہ-- م-- ک-- ک--- گ- --
m--- k--- k----- g- j-- t-- k-- s---- h-- -
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. ‫م-- ک-- ک--- گ- - ج- ت- ص-- م-- ہ---
m--- k--- k----- g- j-- t-- s---- m--- h-- -
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. ‫ک-- ک--- ک- ب---- و- ب--- پ- پ-- ہ- --
k--- k---- k- b----- w-- b----- p-- p--- h-- -
Таа чита весник, наместо да готви. ‫ک---- پ---- ک- ب---- و- ا---- پ-- ر-- ہ- --
k---- p------ k- b----- w-- a----- p--- r--- h-- -
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. ‫گ-- ج--- ک- ب---- و- پ- / ش--- خ--- م-- ب---- ہ- --
g--- j--- k- b----- w-- p-- m--- b---- h-- -
   
Колку што знам, тој живее овде. ‫ج--- ت- م--- م---- ہ- و- ی--- ر--- ہ- --
j---- t-- m---- m----- h-- w-- y---- r---- h-- -
Колку што знам, неговата сопруга е болна. ‫ج--- ت- م--- م---- ہ- ا- ک- ب--- ب---- ہ- --
j---- t-- m---- m----- h-- i- k- b--- b----- h-- -
Колку што знам, тој е невработен. ‫ج--- ت- م--- م---- ہ- ا- ک- پ-- ک-- ن--- ہ- --
j---- t-- m---- m----- h-- i- k- p--- k--- n--- h-- -
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. ‫م-- س- ی- ہ-- ت-- ن--- ت- م-- و-- پ- آ ج--- --
m--- s- y- h--- t-- n--- t- m--- w--- p-- a- j--- -
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. ‫م--- ب- چ--- گ-- ت-- ن--- ت- م-- و-- پ- آ ج--- --
m--- b-- c----- g--- t-- n--- t- m--- w--- p-- a- j--- -
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. ‫م--- ر---- ن--- م-- ت-- ن--- ت- م-- و-- پ- آ ج--- --
m---- r---- n--- m--- t-- n--- t- m--- w--- p-- a- j--- -