македонски » виетнамски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [Ba mươi bảy ]

Đang trên đường đi

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [Ba mươi bảy ]

Đang trên đường đi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTiếng Việt
Тој патува со мотор. An- ấ- đ- x- m--.
Тој патува со велосипед. An- ấ- đ-- x- đ--.
Тој пешачи. An- ấ- đ- b-.
   
Тој патува со брод. An- ấ- đ- b--- t-- t---.
Тој патува со чамец. An- ấ- đ- b--- t-----.
Тој плива. An- ấ- b--.
   
Дали овде е опасно? Ở đ-- c- n--- h--- k----?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Có n--- h--- n-- đ- n-- x- k----?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Có n--- h--- n-- đ- d-- b--- đ-- k----?
   
Ние го погрешивме патот. Ch--- t-- đ- đ- l-- đ----.
Ние сме на погрешен пат. Ch--- t-- n--- đ---- r--.
Ние мораме да се вратиме. Ch--- t-- p--- q--- l--.
   
Каде може овде да се паркира? Ở đ-- c- t-- đ- x-?
Има ли овде паркиралиште? Ở đ-- c- c-- đ- x- k----?
Колку долго може овде да се паркира? Có t-- đ- x- b-- l--?
   
Возите ли скии? Bạ- c- t---- t---- k----?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Bạ- đ- l-- t--- b--- t---- m-- p--- k----?
Може ли овде да се изнајмат скии? Ở đ-- c- t-- t--- đ- t---- t---- k----?