македонски » виетнамски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

+ 42 [Bốn mươi hai]

+ Thăm quan thành phố

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [Bốn mươi hai]

Thăm quan thành phố

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTiếng Việt
Дали пазарот е отворен во недела? Ch- c- m- c-- c-- n--- k----? +
Дали саемот е отворен во понеделник? Tr--- l-- / h-- c-- c- m- c-- t-- h-- k----? +
Дали изложбата е отворена во вторник? Cu-- t---- b-- c- m- c-- t-- b- k----? +
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Sở t-- c- m- c-- t-- t- k----? +
Дали музејот е отворен во четврток? Vi-- b-- t--- c- m- c-- t-- n-- k----? +
Дали галеријата е отворена во петок? Ph--- t---- c- m- c-- t-- s-- k----? +
   
Смее ли да се фотографира? Đư-- p--- c--- ả-- k----? +
Мора ли да се плати влез? Có p--- t-- t--- v-- c-- k----? +
Колку чини влезот? Vé v-- c-- b-- n---- t---? +
   
Има ли некаков попуст за групи? Có g--- g-- d--- c-- n--- k----? +
Има ли некаков попуст за деца? Có g--- g-- d--- c-- t-- e- k----? +
Има ли некаков попуст за студенти? Có g--- g-- d--- c-- s--- v--- k----? +
   
Каква е оваа зграда? Đâ- l- t-- n-- g-? +
Колку е стара оваа зграда? To- n-- n-- x-- b-- l-- r--? +
Кој ја изградил оваа зграда? Ai đ- x-- d--- t-- n-- n--? +
   
Јас се интересирам за архитектура. Tô- q--- t-- đ-- k--- t---. +
Јас се интересирам за уметност. Tô- q--- t-- đ-- m- t----. +
Јас се интересирам за сликарство. Tô- q--- t-- đ-- h-- h--. +