македонски » виетнамски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [Năm]

Đất nước và ngôn ngữ

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [Năm]

Đất nước và ngôn ngữ

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTiếng Việt
Џон е од Лондон. Jo-- t- L----- đ--.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- ở b-- A--.
Тој зборува англиски. An- ấ- n-- t---- A--.
   
Марија е од Мадрид. Ma--- t- M----- đ--.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- ở b-- T-- B-- N--.
Таа зборува шпански. Cô ấ- n-- t---- T-- B-- N--.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- v- M----- t- B----- đ--.
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- ở b-- Đ--.
Зборувате ли вие двајцата германски? Ha- b-- n-- t---- Đ-- à?
   
Лондон е главен град. Lo---- l- m-- t-- đ-.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- v- B----- c--- l- t-- đ-.
Главните градови се големи и бучни. Cá- t-- đ- v-- l-- v-- ồ-.
   
Франција се наоѓа во Европа. Nư-- P--- ở c--- Â-.
Египет се наоѓа во Африка. Nư-- A- C-- ở c--- P--.
Јапонија се наоѓа во Азија. Nư-- N--- B-- ở c--- Á.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ca---- ở B-- M-.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- ở T---- M-.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br---- ở N-- M-.