македонски » виетнамски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [Năm mươi chín]

Ở bưu điện

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [Năm mươi chín]

Ở bưu điện

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTiếng Việt
Каде е најблиската пошта? Bư- đ--- g-- n--- ở đ--?
Далеку ли е до најблиската пошта? Đế- b-- đ--- g-- n--- c- x- k----?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Th--- / h-- t-- g-- n--- ở đ--?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Tô- c-- v-- c-- t--.
За една картичка и едно писмо. Ch- m-- c-- t---- v- m-- b-- t--.
Колку чини поштарината за Америка? Cư-- p-- / B-- p-- s--- M- b-- n---- t---?
   
Колку е тежок пакетот? Bư- p--- n--- b-- n----?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Tô- g-- / g-- b-- p--- b--- m-- b-- đ--- k----?
Колку долго трае, додека да пристигне? Ba- n---- l-- m-- đ--?
   
Каде можам да телефонирам? Tô- c- t-- g-- đ--- t---- ở đ--?
Каде е следната телефонска говорница? Tr-- đ--- t---- c--- c--- g-- n--- ở đ--?
Имате ли телефонски картички? Bạ- c- t-- đ--- t---- k----?
   
Имате ли телефонски именик? Bạ- c- q---- d--- b- đ--- t---- k----?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Bạ- c- b--- m- đ--- t---- c-- n--- Á- k----?
Само момент, да проверам. Ch- m-- c---- t-- x-- l--.
   
Линијата е секогаш зафатена. Đư--- d-- l-- n-- c--- b--.
Кој број го биравте? Bạ- đ- g-- s- n--?
Најпрво морате да изберете нула. Bạ- p--- g-- s- k---- t----.