македонски » виетнамски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [Sáu mươi lăm]

Phủ định 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [Sáu mươi lăm]

Phủ định 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTiếng Việt
Скап ли е прстенот? Cá- n--- n-- c- đ-- k----?
Не, тој чини само сто евра. Kh---- c-- n-- c- m-- t--- E--- t---.
Но јас имам само педесет. Nh--- m- t-- c-- c- n-- c---.
   
Готов / готова ли си веќе? Bạ- đ- x--- c---?
Не, сеуште не сум. Ch--- c--- x---.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Nh--- m- t-- s-- x--- r--.
   
Сакаш ли уште супа? Bạ- c- m--- t--- x-- n-- k----?
Не, не сакам повеќе. Kh---- t-- k---- m--- n--.
Но сакам уште еден сладолед. Nh--- m- m-- x--- k-- n--.
   
Живееш ли веќе долго овде? Bạ- s--- ở đ-- l-- c---?
Не, штотуку еден месец. Ch-- l--- m-- đ--- m-- t----.
Но познавам веќе многу луѓе. Nh--- m- t-- đ- q--- n---- n---- r--.
   
Патуваш ли утре накај дома? Bạ- n--- m-- đ- x- v- n-- à?
Не, дури за викендот. Ch--- c--- t--- c-.
Но се враќам веќе во недела. Nh--- m- c-- n--- t-- đ- v- r--.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Co- g-- b-- đ- t----- t---- c---?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ch--- n- m-- m--- b-- t---.
Но таа веќе има дечко. Nh--- m- n- đ- c- b-- t--- r--.