македонски » кинески   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [十二]
12 [shí'èr]

饮料
yǐnliào

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [十二]
12 [shí'èr]

饮料
yǐnliào

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски中文
Јас пијам чај. 我喝--
w- h- c--.
Јас пијам кафе. 我喝---
W- h- k----.
Јас пијам минерална вода. 我喝----
W- h- k-------- s---.
   
Пиеш ли чај со лимон? 你喝-------
N- h- j-- n------- d- c-- m-?
Пиеш ли кафе со шеќер? 你喝-------
N- h- j------ d- k---- m-?
Пиеш ли вода со мраз? 你喝-------
N- h- b- h- j-- b--- d- s---?
   
Овде има забава. 这里------
Z-- l- y------ j----.
Луѓето пијат шампањско. 人们-----
R----- h- x----------.
Луѓето пијат вино и пиво. 人们--------
R----- h- p------- h- p----.
   
Пиеш ли алкохол? 你喝--?
N- h---- m-?
Пиеш ли виски? 你喝----?
N- h- w------- m-?
Пиеш ли кола со рум? 你喝--------
N- h- k--- j-- l--- m- j-- m-?
   
Јас не сакам шампањско. 我不-------
W- b- x----- h- x----------.
Јас не сакам вино. 我不-------
W- b- x----- h- p-------.
Јас не сакам пиво. 我不------
W- b- x----- h- p----.
   
Бебето сака млеко. 这个--------
Z---- y------ x----- h- n-----.
Детето сака какао и сок од јаболко. 这个--------------
Z---- x------ x----- h- r- q------- h- p------ z--.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. 这个-------------
Z---- n---- x----- h- c------- h- p---- y-- z--.