македонски » кинески   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37[三十七]
37 [Sānshíqī]

途中
túzhōng

37 [триесет и седум]

На пат

-

37[三十七]
37 [Sānshíqī]

途中
túzhōng

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски中文
Тој патува со мотор. 他 开 摩-- 去 。
t- k-- m------- q-.
Тој патува со велосипед. 他 骑 自-- 去 。
T- q- z-------- q-.
Тој пешачи. 他 走- 去 。
T- z----- q-.
   
Тој патува со брод. 他 乘- 去 。
T- c---- c---- q-.
Тој патува со чамец. 他 开-- 去 。
T- k-- x--- t--- q-.
Тој плива. 他 游- 。
T- y------.
   
Дали овде е опасно? 这里 危- 吗 ?
Z---- w------ m-?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? 独自 搭-- 危- 吗 ?
D--- d----- c-- w------ m-?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? 晚上 出- 散- 危- 吗 ?
W------- c---- s---- w------ m-?
   
Ние го погрешивме патот. 我们 开- 开- 了 路 。
W---- k----- k-- c---- l-.
Ние сме на погрешен пат. 我们 走- 路 了 。
W---- z-- c-- l---.
Ние мораме да се вратиме. 我们 必- 调- 。
W---- b--- d------.
   
Каде може овде да се паркира? 这里 哪- 可- 停- ?
Z---- n--- k--- t------?
Има ли овде паркиралиште? 这有 停-- 吗 ?
Z-- y-- t------ c---- m-?
Колку долго може овде да се паркира? 这里 能 停----- 车 ?
Z---- n--- t--- d-- c---- s------ d- j-?
   
Возите ли скии? 您 滑- 吗 ?
N-- h----- m-?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? 您 乘 滑--- 上- 吗 ?
N-- c---- h----- l----- s------ m-?
Може ли овде да се изнајмат скии? 这里 能 租- 滑--- 吗 ?
Z---- n--- z- d-- h----- y----- m-?