македонски » кинески   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [五十四]
54 [Wǔshísì]

购物
gòuwù

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [五十四]
54 [Wǔshísì]

购物
gòuwù

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски中文
Сакам да купам еден подарок. 我要------
w- y----- y--- l---.
Но не нешто премногу скапо. 但是------
D----- b---- t-- g-- d-.
Можеби една рачна ташна? 或许------
H---- y--- s----- b--?
   
Која боја би ја сакале? 您要------
N-- y-- s----- y---- d-?
Црна, кафеава или бела? 黑色-----------
H---- d-- z----- d- h----- b---- d-?
Една голема или мала? 一个--------------
Y--- d- d- h----- y--- x--- d- (s----- b--)?
   
Смеам ли да ја видам оваа? 我可------
W- k--- k-- y---- m-?
Дали таа е од кожа? 是真----
S-- z----- d- m-?
Или пак е од вештачки материјал? 还是----
H----- r-------?
   
Од кожа секако. 当然------
D------ s-- c--- p- d---.
Ова е еден особено добар квалитет. 这可---------
Z-- k---- t---- h-- d- z------- a.
И ташната навистина е со многу поволна цена. 这个-----------
Z---- s----- b-- q----- s-- w---- j-- l---.
   
Ми се допаѓа. 我喜--
W- x-----.
Ќе ја земам. 我要----
W- y-- z------.
Дали можам евентуално да ја заменам? 我能----
W- n--- t------ m-?
   
Се разбира. 当然--
D--------.
Ќе ја спакуваме како подарок. 我们--------
W---- b- t- b-------- c---- l----.
Таму од спротива е благајната. 那对------
N- d------ s-- s------ t--.