македонски » кинески   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [五十九]
59 [Wǔshíjiǔ]

在邮局
zài yóujú

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [五十九]
59 [Wǔshíjiǔ]

在邮局
zài yóujú

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски中文
Каде е најблиската пошта? 最近------
z----- d- y---- z-- n-?
Далеку ли е до најблиската пошта? 到最-------
D-- z----- d- y---- y--- m-?
Каде е најблиското поштенско сандаче? 最近-------
Z----- d- y------- z-- n----?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. 我需------
W- x---- y---- y------.
За една картичка и едно писмо. 为了----------
W---- y--- m---------- h- y- f--- x--.
Колку чини поштарината за Америка? 邮到-- / 美------
Y-- d-- m-----/ m------ y-- d------ q---?
   
Колку е тежок пакетот? 这个-----
Z---- y----- d-------?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? 我能-------------
W- n--- h------- y------ y---- t- (b-----) m-?
Колку долго трае, додека да пристигне? 多久----
D----- c------ d--?
   
Каде можам да телефонирам? 我在------- 我--------
W- z-- n--- n--- d- d------? W- n--- z-- n--- d- d------?
Каде е следната телефонска говорница? 最近--------
Z----- d- d---------- z-- n---?
Имате ли телефонски картички? 您有-----
N-- y-- d-------- m-?
   
Имате ли телефонски именик? 你有-------
N- y-- d------ h---- b-- m-?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? 您知----------
N-- z----- à----- d- q--- b---- m-?
Само момент, да проверам. 等一--------
D--- y-------- w- k-- y----.
   
Линијата е секогаш зафатена. 电话-----
D------ z--- s-- z-------.
Кој број го биравте? 您拨--------
N-- b- d- n--- d------ h----?
Најпрво морате да изберете нула. 您必----0!
N-- b--- s------- b- 0!