română » engleză UK   Culori


14 [paisprezece]

Culori

-

+ 14 [fourteen]

+ Colors

Click aici pentru a vedea textul:   
românăEnglish UK
Zăpada este albă. Sn-- i- w----. +
Soarele este galben. Th- s-- i- y-----. +
Portocala este portocalie. Th- o----- i- o-----. +
   
Cireaşa este roşie. Th- c----- i- r--. +
Cerul este albastru. Th- s-- i- b---. +
Iarba este verde. Th- g---- i- g----. +
   
Pământul este maro. Th- e---- i- b----. +
Norul este gri. Th- c---- i- g--- / g--- (a-.). +
Cauciucurile sunt negre. Th- t---- / t---- (a-.) a-- b----. +
   
Ce culoare are zăpada? Albă. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- s---? W----. +
Ce culoare are soarele? Galbenă. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- s--? Y-----. +
Ce culoare are portocala? Portocalie. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- o-----? O-----. +
   
Ce culoare are cireaşa? Roşie. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- c-----? R--. +
Ce culoare are cerul? Albastră. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- s--? B---. +
Ce culoare are iarba? Verde. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- g----? G----. +
   
Ce culoare are pământul? Maro. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- e----? B----. +
Ce culoare are norul? Gri. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- c----? G--- / G--- (a-.). +
Ce culoare au cauciucurile? Neagră. Wh-- c----- / c---- (a-.) a-- t-- t---- / t---- (a-.)? B----. +
   

Femeile şi bărbaţii vorbesc diferit

Ştim cu toţii că femeile şi bărbaţii sunt diferiţi. Dar ştiaţi şi că vorbesc diferit? Mai multe studii au arătat acest lucru. Femeile nu folosesc aceleaşi modele lingvistice ca bărbaţii. Ele se exprimă într-o manieră mai indirectă şi mai rezervată. Bărbaţii, dimpotrivă, utilizează mai tot timpul o limbă directă şi clară. Dar subiectele lor de discuţie sunt tot la fel de diferite. Bărbaţii vorbesc mai mult de actualitate, de economie sau sport. Femeile preferă teme sociale, precum familia sau sănătatea. Bărbaţii preferă deci să vorbească despre fapte. Femeile preferă să vorbească despre oameni. Ceea ce este frapant, este că femeile încearcă să aibă o limbă ‘slabă’. Adică, vorbesc mai prudent şi mai politicos.

De asemenea, femeile pun mai multe întrebări. Probabil, vor să creeze mai multă armonie şi să evite disputele. Pe de altă parte, ele au un vocabular mai larg în ceea ce priveşte sentimentele. Pentru bărbaţi, conversaţia este adesea un fel de competiţie. Limbajul lor este evident mai provocator şi agresiv. Iar bărbaţii folosesc mai puţine cuvinte pe zi decât femeile. Unii cercetători afirmă că acest lucru este datorat construcţiei creierului. Deoarecele creierul femeilor nu este la fel ca cel al bărbaţilor. Adică, centrele vorbirii sunt structurate în mod diferit. Dar există, fără îndoială, alţi factori care ne influenţează limbajul. Ştiinţa nu a explorat încă tot acest întreg domeniu. Totuşi, femeile şi bărbaţii nu vorbesc limbi total diferite. Neînţelegerile nu sunt obligatorii. Există numeroase strategii pentru o comunicare reuşită. Cea mai simplă soluţie este de a acorda mai multă atenţie!
Ghici ce limbă e asta!
******a este considerată o limbă romanică. Aceasta înseamnă că se dezvoltă din latină. Este înrudită cu alte limbi romanice, precum spaniola și italiana. Astăzi ******a este vorbită pe fiecare continent. Este limba nativă a mai mult de 110 milioane de oameni. Peste 220 de milioane de oameni vorbesc ******a în întreaga lume. Din acest motiv, ******a e considerată o limbă mondială.

Multe organizații internaționale utilizează ******a ca limbă oficială. În trecut, ******a a fost limba diplomației. Astăzi, engleza a preluat acest rol în mare parte. Cu toate acestea, ******a rămâne una din cele mai importante limbi comun cunoscute pe mapamond. Și numărul mare de vorbitori este în continuă creștere. Aceasta s-a întâmplat datorită unei populații în creștere în regiunile africane și arabe. ******a este vorbită și în insulele Caraibe și Pacificul de Sud. Dacă doriți să călătoriți ar trebui cu siguranță să învățați ******a!