română » engleză UK   Anotimpuri şi vreme


16 [şaisprezece]

Anotimpuri şi vreme

-

+ 16 [sixteen]

+ Seasons and Weather

Click aici pentru a vedea textul:   
românăEnglish UK
Acestea sunt anotimpurile: Th--- a-- t-- s------: +
primăvara, vara, Sp----- s-----, +
toamna şi iarna. au---- / f--- (a-.) a-- w-----. +
   
Vara este fierbinte. Th- s----- i- w---. +
Vara bate soarele. Th- s-- s----- i- s-----. +
Vara mergem să ne plimbăm cu plăcere. We l--- t- g- f-- a w--- i- s-----. +
   
Iarna este rece. Th- w----- i- c---. +
Iarna ninge sau plouă. It s---- o- r---- i- w-----. +
Iarna stăm cu plăcere acasă. We l--- t- s--- h--- i- w-----. +
   
Este rece. It i- c---. +
Plouă. It i- r------. +
Bate vântul. It i- w----. +
   
Este cald. It i- w---. +
Este însorit. It i- s----. +
Este senin. It i- p-------. +
   
Cum este astăzi vremea? Wh-- i- t-- w------ l--- t----? +
Astăzi este rece. It i- c--- t----. +
Astăzi este cald. It i- w--- t----. +
   

Învăţarea şi sentimentele

Atunci când ajungem să comunicăm într-o limbă străină, suntem foarte fericiţi. Suntem mândri de noi înşine de progresul făcut. Dar, atunci când eşuăm, suntem frustraţi sau decepţionaţi. Diferite sentimente sunt astfel legate procesului de învăţare. Dar noi studii au ajuns la concluzii interesante. Ele arată că sentimentele joacă un rol în momentul învăţării. Deoarece emoţiile influenţează reuşita procesului de învăţare. Pentru creierul nostru, învăţarea este mereu o problemă de rezolvat. Iar creierul doreşte să rezolve această problemă. Reuşita sa depinde de sentimentele noastre. Dacă credem că putem rezolva această problemă, avem încredere în noi înşine. Această stabilitate emoţională ne ajută să învăţăm. Gândirea pozitivă ne stimulează capacitatea intelectuală.

În schimb, învăţarea în condiţii de stres nu funcţionează la fel de bine. Îndoielile sau grijile împiedică buna reuşită. Învăţăm foarte greu atunci când ne este teamă. În acest caz, creierul nu poate memora corect noi informaţii. Iată de ce este important să fim motivaţi atunci când învăţăm. Sentimentele influenţează învăţarea. Dar şi învăţarea ne influenţează sentimentele! Aceleaşi structuri cerebrale care procesează faptele, procesează şi sentimentele. Astfel, învăţarea te poate face fericit, iar cel ce este fericit învaţă mai bine! Desigur, învăţarea nu este mereu plăcută, ea poate fi şi dificilă. Din acest motiv, trebuie să ne stabilim scopuri modeste. Astfel, nu ne vom copleşi creierul. Şi vom garanta concretizarea aşteptărilor noastre. Reuşita noastră este deci o recompensă care ne motivează din nou. În concluzie: învăţaţi şi zâmbiţi!
Ghici ce limbă e asta!
******a este considerată o limbă indo-europeană. Totuși, nu este strâns înrudită cu nici o altă limbă din lume. ******a modernă nu trebuie confundată cu ******a antică. ******a antică se mai predă încă la multe școli și universități. În trecut a fost limba filosofilor și a științei. A fost utilizată și ca limbă comună de către cei care călătoreau în lumea antică. Pe de altă parte, ******a modernă este limba nativă a peste 13 milioane de oameni.

A evoluat din ******a antică. E dificil de spus când a apărut exact. Un lucru e sigur: e mai simplă decât ******a antică. Totuși, unele forme arhaice încă mai persistă și în ******a modernă. Este o limbă apreciată ca uniformă, fără dialecte puternic derivate. E scrisă cu alfabetul grecesc și are aproape 2500 de ani vechime. Un fapt interesant al limbii grece este că aparține limbilor cu cel mai numeros vocabular. Așadar, dacă vreți să învățați vocabular, ar trebui să începeți cu ******a.