română » engleză UK   Trecutul verbelor modale 1


87 [optzeci şi şapte]

Trecutul verbelor modale 1

-

+ 87 [eighty-seven]

+ Past tense of modal verbs 1

Click aici pentru a vedea textul:   
românăEnglish UK
A trebuit să udăm florile. We h-- t- w---- t-- f------. +
A trebuit să strângem în apartament. We h-- t- c---- t-- a--------. +
A trebuit să spălăm vasele. We h-- t- w--- t-- d-----. +
   
A trebuit să plătiţi factura? Di- y-- h--- t- p-- t-- b---? +
A trebuit să plătiţi intrare? Di- y-- h--- t- p-- a- e------- f--? +
A trebuit să plătiţi o amendă? Di- y-- h--- t- p-- a f---? +
   
Cine a trebuit să îşi ia rămas bun? Wh- h-- t- s-- g------? +
Cine a trebuit să meargă devreme acasă? Wh- h-- t- g- h--- e----? +
Cine a trebuit să ia trenul? Wh- h-- t- t--- t-- t----? +
   
Nu am vrut să stăm mult. We d-- n-- w--- t- s--- l---. +
Nu am vrut să bem nimic. We d-- n-- w--- t- d---- a-------. +
Nu am vrut să deranjăm. We d-- n-- w--- t- d------ y--. +
   
Tocmai am vrut să dau un telefon. I j--- w----- t- m--- a c---. +
Am vrut să comand un taxi. I j--- w----- t- c--- a t---. +
Am vrut să mă duc acasă. Ac------ I w----- t- d---- h---. +
   
Am crezut că vroiai să-ţi suni soţia. I t------ y-- w----- t- c--- y--- w---. +
Am crezut că vroiai să suni la informaţii. I t------ y-- w----- t- c--- i----------. +
Am crezut că vroiai să comanzi o pizza. I t------ y-- w----- t- o---- a p----. +
   

Litere mari, sentimente mari

Reclamele folosesc o mulțime de imagini. Pozele ne trezesc un interes particular. Ne uităm la ele mai mult și mai intens decât la litere. Ca urmare, ne amintim mai bine reclamele cu imagini. Pozele produc, de asemenea, reacţii emoţionale puternice. Creierul recunoaște imaginile foarte repede. El recunoaşte imediat ce poate fi văzut în imagine. Literele funcționează diferit decât imaginile. Acestea sunt caractere abstracte. Prin urmare, creierul nostru reacţionează mai lent la litere. În primul rând, trebuie să înțeleagă sensul cuvântului. Creierul trebuie să traducă cuvântul în partea procesării limbii, spun unii. Dar emoțiile pot fi produse şi prin litere.

Textul trebuie însă să fie foarte mare. De asemenea, studiile arată că literele mari au un efect mare. Literele mari nu sunt doar mai vizibile decât cele mici. Ele produc, de asemenea, o reacție emoțională mai puternică. Acest lucru este valabil atât pentru sentimentele pozitive cât şi pentru cele negative. Dimensiunea lucrurilor a fost întotdeauna un lucru important pentru omenire. Omul trebuie să reacționeze rapid la pericol. Iar când ceva este mare, de obicei, este deja destul de aproape! Deci, e de înțeles că imaginile mari produc reacții puternice. Mai puțin clar este cum reacționăm la litere mari. Literele nu sunt de fapt un semnal pentru creier. În ciuda acestui fapt, creierul manifestă o activitate mai intensă atunci când vede litere mari. Acest rezultat este foarte interesant pentru oamenii de ştiinţă. Aceasta arată cât de importante au devenit literele pentru noi. Creierul nostru a învățat într-un fel cum să reacționeze la scris...
Ghici ce limbă e asta!
******a aparține limbilor iraniene. Este vorbită cu precădere în Iran, Afganistan și Tadjikistan. Este importantă și pentru alte țări, de asemenea. Printre acestea se numără Uzbekistan, Turkmenistan, Bahrain, Irak și India. ******a este limba nativă a aproape 70 de milioane de oameni. Un număr adițional de 50 de milioane de oameni o vorbesc ca a doua limbă. Se vorbesc mai multe dialecte diferite, în funcție de regiune.

În Iran, dialectul din Teheran este considerat limba standard. Suplimentar, limba oficială scrisă a ******ei trebuie să fie și ea învățată, de asemenea. Sistemul semiotic ****** este o variație a alfabetului arab. ******a nu conține semnificanți de substantiv. De asemenea, nu are genuri gramaticale. ******a a fost, în trecut, cea mai importantă limbă a Orientului. Când studiați ******a, veți descoperi o cultură fascinantă. Literatura _______ este printre cele mai semnificative tradiții literare din lume.