Shqip » Amharisht   Vende dhe gjuhё


5 [pesё]

Vende dhe gjuhё

-

5 [አምስት]
5 [āmisiti]

ሀገሮች አና ቋንቋዎቻቸው
hāgerochi āna k’wanik’wawochachewi

5 [pesё]

Vende dhe gjuhё

-

5 [አምስት]
5 [āmisiti]

ሀገሮች አና ቋንቋዎቻቸው
hāgerochi āna k’wanik’wawochachewi

Kliko për të parë tekstin:   
Shqipአማርኛ
Xhoni ёshtё nga Londra. ጆን የ--- ከ---- ነ--
j--- y-------- k--------- n---።
Londra ndodhet nё Britaninё e Madhe. ለን-- ታ-- ብ---- ው-- ነ--
l------- t------ b--------- w------ n---።
Ai flet anglisht. እሱ እ----- ይ-----
i-- i----------- y---------።
   
Maria ёshtё nga Madridi. ማሪ- የ---- ከ---- ነ--
m----- y----------- k--------- n---።
Madridi ndodhet nё Spanjё. ማድ-- እ--- ው-- ነ--
m------- i------ w------ n---።
Ajo flet spanjisht. እሷ እ---- ት------
i--- i--------- t------------።
   
Petri dhe Marta janё nga Berlini. ፒተ- እ- ማ-- ከ---- ና---
p----- i-- m----- k--------- n------።
Berlini ndodhet nё Gjermani. በር-- የ---- ጀ--- ው-- ነ--
b------- y---------- j------- w------ n---።
Flisni ju te dy gjermanisht? እና-- ሁ----- ጀ---- ት------?
i------ h------------ j---------- t--------------?
   
Londra ёshtё njё kryeqytet. ለን-- ዋ- ከ-- ና--
l------- w--- k----- n---።
Madridi dhe Berlini janё gjithashtu kryeqytete. ማድ-- እ- በ---- ዋ- ከ--- ና---
m------- i-- b--------- w--- k-------- n------።
Kryeqytetet janё tё mёdhenj dhe tё zhurmshёm. ዋና ከ--- ት--- ጫ--- ና---
w--- k-------- t-------- c----------- n------።
   
Franca ndodhet nё Europё. ፈረ--- የ---- አ--- ው-- ነ--
f--------- y---------- ā------ w------ n---።
Egjipti ndodhet nё Afrikё. ግብ- የ---- አ--- ው-- ነ--
g------- y---------- ā------ w------ n---።
Japonia ndodhet nё Azi. ጃፓ- የ---- ኤ-- ው-- ነ--
j----- y---------- ē----- w------ n---።
   
Kanadaja ndodhet nё Amerikёn e Veriut. ካና- የ---- ሰ-- አ--- ው-- ነ--
k----- y---------- s----- ā------ w------ n---።
Panamaja ndodhet nё Amerikёn Qendrore. ፓና- የ---- በ------ አ--- ው-- ነ--
p----- y---------- b-------------- ā------ w------ n---።
Brazili ndodhet nё Amerikёn e Jugut. ብራ-- የ---- ደ-- አ--- ው-- ነ--
b------- y---------- d----- ā------ w------ n---።