Shqip » Amharisht   Numra rreshtorё


61 [gjashtёdhjetёenjё]

Numra rreshtorё

-

61 [ስልሳ አንድ]
61 [silisa ānidi]

መደበኛ ቁጥሮች
medebenya k’ut’irochi

61 [gjashtёdhjetёenjё]

Numra rreshtorё

-

61 [ስልሳ አንድ]
61 [silisa ānidi]

መደበኛ ቁጥሮች
medebenya k’ut’irochi

Kliko për të parë tekstin:   
Shqipአማርኛ
Muaji i parё ёshtё janari. የመ----- ወ- ያ-- ነ--
y------------- w--- y----- n---።
Muaji i dytё ёshtё shkurti. ሁለ--- ወ- ፌ--- ነ--
h---------- w--- f------- n---።
Muaji i tretё ёshtё marsi. ሶስ--- ወ- ማ-- ነ--
s---------- w--- m----- n---።
   
Muaji i katёrt ёshtё prilli. አራ--- ወ- አ--- ነ--
ā--------- w--- ā------ n---።
Muaji i pestё ёshtё mai. አም---- ወ- ማ- ነ--
ā----------- w--- m--- n---።
Muaji i gjashtё ёshtё qershori. ስድ---- ወ- ዩ- ነ--
s------------ w--- y--- n---።
   
Gjashtё muaj janё njё gjysmё viti. ስድ-- ወ-- የ--- ግ-- ና---
s------- w------ y------- g------ n------።
janar, shkurt, mars, ያን- ፤ ፌ--- ፤ ማ--
y----- ፤ f------- ፤ m----i
prill, maj dhe qershor. አፕ-- ፤ ማ- ፤ ዩ-
ā------ ፤ m--- ፤ y--ī
   
Muaji i shtatё ёshtё korriku. ሰባ--- ወ- ዩ- ነ--
s---------- w--- y--- n---።
Muaji i tetё ёshtё gushti. ስም---- ወ- አ---- ነ--
s------------ w--- ā-------- n---።
Muaji i nёntё ёshtё shtatori. ዘጠ--- ወ- ሴ---- ነ--
z----------- w--- s--------- n---።
   
Muaji i dhjetё ёshtё tetori. አስ--- ወ- ኦ---- ነ--
ā--------- w--- o-------- n---።
Muaji i njёmbёdhjetё ёshtё nёntori. አስ- አ---- ወ- ኖ---- ነ--
ā---- ā--------- w--- n--------- n---።
Muaji i dymbёdhjetё ёshtё dhjetori. አስ- ሁ---- ወ- ዲ---- ነ--
ā---- h---------- w--- d--------- n---።
   
Dymbёdhjetё muaj janё njё vit. አስ- ሁ-- ወ-- አ-- አ-- ነ--
ā---- h----- w------ ā---- ā---- n---።
korrik, gusht, shtator, ዩሊ ፤----- ፣ ኦ----
y--- ፤--------- ፣ o-------i
tetor, nёntor dhe dhjetor. ኦክ--- ፤ ኖ---- እ- ዲ----
o-------- ፤ n--------- i-- d--------i