Shqip » Katalane   Numra rreshtorё


61 [gjashtёdhjetёenjё]

Numra rreshtorё

-

61 [seixanta-u]

Els nombres ordinals

61 [gjashtёdhjetёenjё]

Numra rreshtorё

-

61 [seixanta-u]

Els nombres ordinals

Kliko për të parë tekstin:   
Shqipcatalà
Muaji i parё ёshtё janari. El p----- m-- é- g----.
Muaji i dytё ёshtё shkurti. El s---- m-- é- f-----.
Muaji i tretё ёshtё marsi. El t----- m-- é- m---.
   
Muaji i katёrt ёshtё prilli. El q---- m-- é- a----.
Muaji i pestё ёshtё mai. El c----- m-- é- m---.
Muaji i gjashtё ёshtё qershori. El s--- m-- é- j---.
   
Gjashtё muaj janё njё gjysmё viti. Si- m---- s-- m-- a--.
janar, shkurt, mars, Ge---- f------ m---,
prill, maj dhe qershor. ab---- m---- j---.
   
Muaji i shtatё ёshtё korriku. El s--- m-- é- j-----.
Muaji i tetё ёshtё gushti. El v---- m-- é- a----.
Muaji i nёntё ёshtё shtatori. El n--- m-- é- s-------.
   
Muaji i dhjetё ёshtё tetori. El d--- m-- é- o------.
Muaji i njёmbёdhjetё ёshtё nёntori. L'---- m-- é- n-------.
Muaji i dymbёdhjetё ёshtё dhjetori. El d---- m-- é- d-------.
   
Dymbёdhjetё muaj janё njё vit. Do--- m---- s-- u- a--.
korrik, gusht, shtator, Ju----- a----- s-------,
tetor, nёntor dhe dhjetor. oc------ n------- i d-------.