Shqip » Anglisht UK   Nё restorant 3


31 [tridhjetёenjё]

Nё restorant 3

-

+ 31 [thirty-one]

+ At the restaurant 3

Kliko për të parë tekstin:   
ShqipEnglish UK
Dua njё antipastё. I w---- l--- a s------. +
Dua njё sallatё. I w---- l--- a s----. +
Dua njё supё. I w---- l--- a s---. +
   
Dua njё ёmbёlsirё. I w---- l--- a d------. +
Dua njё akullore me ajkё. I w---- l--- a- i-- c---- w--- w------ c----. +
Dua fruta ose djathё. I w---- l--- s--- f---- o- c-----. +
   
Ne duam tё hamё mёngjes. We w---- l--- t- h--- b--------. +
Ne duam tё hamё drekё. We w---- l--- t- h--- l----. +
Ne duam tё hamё darkё. We w---- l--- t- h--- d-----. +
   
Çfarё doni pёr mёngjes? Wh-- w---- y-- l--- f-- b--------? +
Simite tё vogla me marmalatё dhe mjaltё? Ro--- w--- j-- a-- h----? +
Bukë të thekur me sallam dhe djathё? To--- w--- s------ a-- c-----? +
   
Njё vezё tё zier? A b----- e--? +
Njё vezё tё skuqur sy? A f---- e--? +
Njё omёletё? An o-------? +
   
Ju lutem edhe njё kos. An----- y------- p-----. +
Ju lutem kripё dhe piper. So-- s--- a-- p----- a---- p-----. +
Ju lutem edhe njё gotё ujё. An----- g---- o- w----- p-----. +
   
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/c/2/50languages.com/httpd.www/common/languages.php on line 295

Të folurit e suksesshëm mund të mësohet!

Të folurit është relativisht i lehtë. Por, të jesh në gjendje të flasësh me sukses është shumë më e vështirë. Kjo do të thotë se mënyra se si themi diçka është më e rëndësishme se çfarë themi. Studime të ndryshme e kanë provuar këtë. Dëgjuesit në mënyrë të pandërgjegjshme i kushtojnë vëmendje karakteristikave të caktuara të folësve. Përmes tyre ne mund të ndikojmë që fjalimi ynë të pritet mirë. Duhet t'i kushtojmë gjithmonë shumë vëmendje mënyrës sesi flasim. Kjo vlen edhe për gjuhën e trupit. Duhet të jetë autentike dhe e përshtatshme me personalitetin tonë. Zëri po ashtu luan rol, sepse ai vlerësohet gjithmonë. Tek burrat, për shembull, një zë më i thellë është më i dobishëm. Ai i bën folësit të duken të sigurt dhe kompetentë. Një ndryshim i zërit nuk ka efekt.

Veçanërisht e rëndësishme është shpejtësia e të folurit. Në eksperimente u ekzaminua suksesi i bisedave. Të flasësh me sukses do të thotë të bindësh të tjerët. Kush do që të bindë të tjerët, nuk duhet të flasë shumë shpejt. Përndryshe jep përshtypjen se nuk është i sinqertë. Të folurit shumë ngadalë është gjithashtu jo i favorshëm. Njerëzit që flasin shumë ngadalë duken si më pak inteligjentë. Pra është më mirë të flasim me shpejtësi mesatare. Idealja është 3,5 fjalë në sekondë. Pushimet janë gjithashtu të rëndësishme gjatë të folurit. Ato e bëjnë gjuhën tonë të duket e natyrshme dhe e besueshme. Si rezultat, dëgjuesit na besojnë. Optimale janë 4 ose 5 pushime në minutë. Përpiquni të kontrolloni më mirë fjalimin tuaj! Pastaj le të vijë intervista tjetër e punës...