Shqip » Esperanto   Fjali nёnrenditёse me qё 1


91 [nёntёdhjetёenjё]

Fjali nёnrenditёse me qё 1

-

+ 91 [naŭdek unu]

+ Subfrazoj kun ke 1

91 [nёntёdhjetёenjё]

Fjali nёnrenditёse me qё 1

-

91 [naŭdek unu]

Subfrazoj kun ke 1

Kliko për të parë tekstin:   
Shqipesperanto
Ndoshta moti nesёr do tё jetё mё i mirё. La v----- e--- p--------- m-----. +
Nga e dini kёtё? De k-- v- s---- t---? +
Shpresoj se do tё bёhet mё mirё. Mi e------ k- ĝ- p---------. +
   
Ai me siguri do tё vijё. Li c---- v----. +
A ёshtё e sigurtё? Ĉu t-- c-----? +
Unё e di se ai do tё vijё. Mi s---- k- l- v----. +
   
Me siguri do tё marrё nё telefon. Li c---- v----. +
Me tё vёrtetё? Ĉu v---? +
Besoj se do tё marrё nё telefon. Mi k----- k- l- v----. +
   
Vera ёshtё me siguri e vjetёr. La v--- c---- m-------. +
A e dini kёtё me siguri? Ĉu v- c----- p-- t--? +
Supozoj, se ёshtё e vjetёr. Mi s------ k- ĝ- m-------. +
   
Shefi ynё ёshtё i pashёm. Ni- e---- b----------. +
A ju duket? Ĉu v- o------ t---? +
Mendoj madje se ёshtё shumё i pashёm. Mi e- o------ k- l- t-- b----------. +
   
Shefi ka njё shoqe me siguri. La e---- c---- h---- k----------. +
Me tё vёrtetё e besoni? Ĉu v- v--- k----- t---? +
Ёshtё mёse e mundur, qё ai tё ketё njё shoqe. Ja e---- k- l- h---- k----------. +
   

Gjuha spanjolle

Gjuha spanjolle u përket gjuhëve botërore. Më shumë se 380 milion njerëz kanë spanjishten si gjuhën e tyre amtare. Gjithashtu, shumë njerëz e flasin atë si gjuhë të dytë. Prandaj, spanjishtja është një nga gjuhët më të rëndësishme në planet. Është gjithashtu gjuha më e madhe romake. Folësit spanjollë e quajnë gjuhën e tyre español ose castellano . Termi castellano zbulon origjinën e gjuhës spanjolle. Ajo u zhvillua nga gjuha që flitej në rajonin e Kastilies. Që prej shekullit të 16-të, shumica e spanjollëve flisnin castellano. Sot termat español dhe castellano përdoren si sinonime. Ato gjithashtu mund të kenë një dimension politik. Spanjishtja u përhap përmes pushtimeve dhe kolonializmit. Spanjisht flitet gjithashtu në Afrikën Perëndimore dhe Filipinet.

Por, shumica e njerëzve që flasin spanjisht jetojnë në Amerikë. Spanjishtja është gjuha mbizotëruese në Amerikën Qendrore dhe Jugore. Numri i njerëzve që flasin spanjisht po rritet gjithashtu në SHBA. Rreth 50 milion njerëz në SHBA flasin spanjisht. Janë më tepër se në Spanjë! Spanjishtja në Amerikë është e ndryshme nga spanjishtja evropiane. Këto ndryshime prekin kryesisht fjalorin dhe gramatikën. Në Amerikë, për shembull, përdoret një kohë tjetër e shkuar. Edhe në fjalor gjenden shumë ndryshime. Disa fjalë ekzistojnë vetëm në Amerikë, të tjera vetëm në Spanjë. Spanjishtja nuk është e unifikuar as në Amerikë. Ka shumë versione të ndryshme të spanjishtes amerikane. Pas anglishtes, spanjishtja është gjuha e huaj më e mësuar në të gjithë botën. Ajo mund të mësohet relativisht shpejt... Çfarë po prisni? - ¡Vamos!