Shqip » Tailandisht   Pёremrat pronor 1


66 [gjashtёdhjetёegjashtё]

Pёremrat pronor 1

-

+ 66 [หกสิบหก]hòk-sìp-hòk

+ สรรพนามแสดงความเป็นเจ้าของ 1sàp-nam-sæ̀t-ngók-wam-bhen-jâo-kǎwng

66 [gjashtёdhjetёegjashtё]

Pёremrat pronor 1

-

66 [หกสิบหก]
hòk-sìp-hòk

สรรพนามแสดงความเป็นเจ้าของ 1
sàp-nam-sæ̀t-ngók-wam-bhen-jâo-kǎwng

Kliko për të parë tekstin:   
Shqipภาษาไทย
unё – i imi ผม / ด---- – ข---- / ข-------
p-----------------------------------------n
+
Nuk po e gjej çelsin tim. ผม / ด---- ห------ ข---- / ข------- ไ----
p---------------------------------------------------------------p
+
Nuk po e gjej biletёn time. ผม / ด---- ห------- ข---- / ข------------
p------------------------------------------------------------------p
+
   
ti – i yti คุ-- ข-----
k--------------n
+
A ke gjetur çelsin tёnd? คุ- ห------ ข-----------?
k------------------------------------i
+
A ke gjetur biletёn tёnde? คุ--------- ข----- เ-----?
k---------------------------------------i
+
   
ai – i tij เข- – ข-----
k--------------o
+
A e di, ku ёshtё çelёsi i tij? คุ--------------------------------?
k---------------------------------------------------------i
+
A e di, ku ёshtё bileta e tij? คุ---------------------------------?
k-------------------------------------------------------------i
+
   
ajo – i saj เธ- – ข-----
t--------------̶
+
Lekёt e saj kanё humbur. เง-----------
n---------------------i
+
Edhe karta e saj e kreditit ka humbur. แล--------------------------
l--------------------------------------------y
+
   
ne – i yni เร- – ข-----
r------------o
+
Gjyshi ynё ёshtё sёmurё. คุ---- / ค---- ข------------
k-----------------------------------------i
+
Gjyshja jonё ёshtё mirё. คุ---- / ค----- ข-------------
k-----------------------------------------e
+
   
ju – i juaji คุ- / ห-- – ข-----
k-------------------o
+
Fёmijё, ku ёshtё babi juaj? เด-- ๆ ค---------------------?
d---------------------------------------------i
+
Fёmijё, ku ёshtё mami juaj? เด-- ๆ ค---------------------?
d--------------------------------------------i
+
   

Gjuha kreative

Kreativiteti është një cilësi e rëndësishme sot. Të gjithë duan të jenë krijues. Pasi njerëzit krijues konsiderohen inteligjentë. Edhe gjuha jonë duhet të jetë krijuese. Në të kaluarën njerëzit përpiqeshin të flisnin në mënyrë sa më korrekte. Sot duhet të flasin në mënyrë sa më kreative. Reklamimi dhe media e re janë një shembull për këtë. Ato na tregojnë sesi mund të luhet me gjuhën. Gjatë 50 viteve të fundit, rëndësia e kreativitetit është rritur ndjeshëm. Madje edhe disa kërkime e kanë pasur në fokus këtë fenomen. Psikologë, pedagogë dhe filozofë ekzaminuan procesin kreativ. Kreativiteti u përcaktua si aftësia për të krijuar diçka të re. Një folës kreativ prodhon forma të reja gjuhësore.

Këto mund të jenë fjalë ose struktura gramatikore. Duke studiuar gjuhën kreative, studiuesit njohin sesi ndryshon gjuha. Por, jo të gjithë njerëzit i kuptojnë elementet e reja gjuhësore. Për të kuptuar gjuhën kreative keni nevojë për njohuri. Duhet të dini sesi funksionon gjuha. Madje duhet të njihni botën në të cilën jeton folësi. Vetëm kështu mund të kuptoni se çfarë kërkon të thotë. Një shembull është gjuha e adoleshentëve. Fëmijët dhe të rinjtë vazhdojnë të shpikin terma të reja. Shpesh, të rriturit nuk i kuptojnë këto fjalë. Janë botuar fjalorë që shpjegojnë zhargonin e të rinjve. Zakonisht ata vjetërsohen pas një brezi! Sidoqoftë, gjuha kreative mund të mësohet. Trajnuesit ofrojnë kurse të ndryshme për këtë. Rregulli më i rëndësishëm është gjithmonë: aktivizoni zërin tuaj të brendshëm!