Shqip » Urdu   Fjali nёnrenditёse me qё 1


91 [nёntёdhjetёenjё]

Fjali nёnrenditёse me qё 1

-

+ ‫91 [اکیانوے]‬ikanway

+ ‫ضمنی جملے "کہ" 1‬zimni jumlay" kay "

91 [nёntёdhjetёenjё]

Fjali nёnrenditёse me qё 1

-

‫91 [اکیانوے]‬
ikanway

‫ضمنی جملے "کہ" 1‬
zimni jumlay" kay "

Kliko për të parë tekstin:   
Shqipاردو
Ndoshta moti nesёr do tё jetё mё i mirё. ‫م--- ک- ش--- ب--- ہ- ج--- گ- --
S----- m----- k-- b----- h- j--- g- -
+
Nga e dini kёtё? ‫آ- ک- ک--- م---- ہ- ؟-
a-- k- k----- m----- h--?
+
Shpresoj se do tё bёhet mё mirё. ‫م--- ا--- ہ- ک- ب--- ہ- ج--- گ- --
m---- u---- h-- k-- b----- h- j--- g- -
+
   
Ai me siguri do tё vijё. ‫و- ی----- آ-- گ- --
w-- y------- a--- g- -
+
A ёshtё e sigurtё? ‫ک-- ی----- ؟-
k-- y-------?
+
Unё e di se ai do tё vijё. ‫م-- ج---- ہ-- ک- و- آ-- گ- --
m--- j----- h-- k-- w-- a--- g- -
+
   
Me siguri do tё marrё nё telefon. ‫و- ی----- ٹ------ ک-- گ- --
w-- y------- t-------- k--- g- -
+
Me tё vёrtetё? ‫و---- ؟-
w----?
+
Besoj se do tё marrё nё telefon. ‫م--- ی--- ہ- ک- و- ٹ------ ک-- گ- --
m--- k------ h-- k-- w-- t-------- k--- g- -
+
   
Vera ёshtё me siguri e vjetёr. ‫ش--- ی----- پ---- ہ- --
s------ y------- p----- h-- -
+
A e dini kёtё me siguri? ‫ک-- آ- ک- ص--- م---- ہ- ؟-
k-- a-- k- s---- m----- h--?
+
Supozoj, se ёshtё e vjetёr. ‫م--- خ--- ہ- ک- ی- پ---- ہ- --
m--- k------ h-- k-- y-- p----- h-- -
+
   
Shefi ynё ёshtё i pashёm. ‫ہ---- ب-- ا--- ن-- آ ر-- ہ-- --
h------ b--- a---- n---- a- r---- h--- -
+
A ju duket? ‫ی- آ- ک- خ--- ہ- ؟-
y-- a-- k- k------ h--?
+
Mendoj madje se ёshtё shumё i pashёm. ‫م--- خ--- م-- و- ب-- ا--- ن-- آ ر-- ہ- --
m--- k------ m--- w-- b---- a--- n---- a- r--- h-- -
+
   
Shefi ka njё shoqe me siguri. ‫ب-- ک- ی----- ا-- س---- ہ- --
b--- k- y------- a-- d--- h-- -
+
Me tё vёrtetё e besoni? ‫ک-- ت---- و---- ی--- ہ- ؟-
k-- w----?
+
Ёshtё mёse e mundur, qё ai tё ketё njё shoqe. ‫ی- م--- ہ- ک- ا- ک- ا-- س---- ہ- --
y-- m----- h-- k-- i- k- a-- d--- h-- -
+
   

Gjuha spanjolle

Gjuha spanjolle u përket gjuhëve botërore. Më shumë se 380 milion njerëz kanë spanjishten si gjuhën e tyre amtare. Gjithashtu, shumë njerëz e flasin atë si gjuhë të dytë. Prandaj, spanjishtja është një nga gjuhët më të rëndësishme në planet. Është gjithashtu gjuha më e madhe romake. Folësit spanjollë e quajnë gjuhën e tyre español ose castellano . Termi castellano zbulon origjinën e gjuhës spanjolle. Ajo u zhvillua nga gjuha që flitej në rajonin e Kastilies. Që prej shekullit të 16-të, shumica e spanjollëve flisnin castellano. Sot termat español dhe castellano përdoren si sinonime. Ato gjithashtu mund të kenë një dimension politik. Spanjishtja u përhap përmes pushtimeve dhe kolonializmit. Spanjisht flitet gjithashtu në Afrikën Perëndimore dhe Filipinet.

Por, shumica e njerëzve që flasin spanjisht jetojnë në Amerikë. Spanjishtja është gjuha mbizotëruese në Amerikën Qendrore dhe Jugore. Numri i njerëzve që flasin spanjisht po rritet gjithashtu në SHBA. Rreth 50 milion njerëz në SHBA flasin spanjisht. Janë më tepër se në Spanjë! Spanjishtja në Amerikë është e ndryshme nga spanjishtja evropiane. Këto ndryshime prekin kryesisht fjalorin dhe gramatikën. Në Amerikë, për shembull, përdoret një kohë tjetër e shkuar. Edhe në fjalor gjenden shumë ndryshime. Disa fjalë ekzistojnë vetëm në Amerikë, të tjera vetëm në Spanjë. Spanjishtja nuk është e unifikuar as në Amerikë. Ka shumë versione të ndryshme të spanjishtes amerikane. Pas anglishtes, spanjishtja është gjuha e huaj më e mësuar në të gjithë botën. Ajo mund të mësohet relativisht shpejt... Çfarë po prisni? - ¡Vamos!