Phrasebook

tl In the hotel – Complaints   »   mk Во хотел – поплаки

28 [dalawampu’t walo]

In the hotel – Complaints

In the hotel – Complaints

28 [дваесет и осум]

28 [dvayesyet i osoom]

Во хотел – поплаки

[Vo khotyel – poplaki]

Piliin kung paano mo gustong makita ang pagsasalin:   
Tagalog Macedonian Maglaro higit pa
Hindi gumagana ang shower. Т---т н- рабо-и. Тушот не работи. Т-ш-т н- р-б-т-. ---------------- Тушот не работи. 0
To-s--t --e-ra-oti. Tooshot nye raboti. T-o-h-t n-e r-b-t-. ------------------- Tooshot nye raboti.
Walang maligamgam na tubig. Н------п-а вод-. Нема топла вода. Н-м- т-п-а в-д-. ---------------- Нема топла вода. 0
N-e-a -opla--o-a. Nyema topla voda. N-e-a t-p-a v-d-. ----------------- Nyema topla voda.
Maaari po bang ipaayos ninyo ito? Мож--е-ли--оа-----о по-р---те? Можете ли тоа да го поправите? М-ж-т- л- т-а д- г- п-п-а-и-е- ------------------------------ Можете ли тоа да го поправите? 0
Mo--e--e li --a-d---uo --pr---t--? Moʐyetye li toa da guo popravitye? M-ʐ-e-y- l- t-a d- g-o p-p-a-i-y-? ---------------------------------- Moʐyetye li toa da guo popravitye?
Walang telepono sa kwarto. Во-с-б-та -ем--те-ефон. Во собата нема телефон. В- с-б-т- н-м- т-л-ф-н- ----------------------- Во собата нема телефон. 0
Vo sob-ta -y--a--ye-yefon. Vo sobata nyema tyelyefon. V- s-b-t- n-e-a t-e-y-f-n- -------------------------- Vo sobata nyema tyelyefon.
Walang telebisyon sa kwarto. Во -об--а -е-а-т--е-----. Во собата нема телевизор. В- с-б-т- н-м- т-л-в-з-р- ------------------------- Во собата нема телевизор. 0
Vo--ob--- --e----y---evi--r. Vo sobata nyema tyelyevizor. V- s-b-t- n-e-a t-e-y-v-z-r- ---------------------------- Vo sobata nyema tyelyevizor.
Walang balkonahe ang kwarto. С-б----не-а ----он. Собата нема балкон. С-б-т- н-м- б-л-о-. ------------------- Собата нема балкон. 0
S---ta-nyema----k-n. Sobata nyema balkon. S-b-t- n-e-a b-l-o-. -------------------- Sobata nyema balkon.
Masyadong maingay sa kwarto. Со-а---- --ем-------а-на. Собата е премногу гласна. С-б-т- е п-е-н-г- г-а-н-. ------------------------- Собата е премногу гласна. 0
S-b------ p-----og-oo---l-s--. Sobata ye pryemnoguoo gulasna. S-b-t- y- p-y-m-o-u-o g-l-s-a- ------------------------------ Sobata ye pryemnoguoo gulasna.
Napakaliit ng kwarto. Собат- - п-емног----л-. Собата е премногу мала. С-б-т- е п-е-н-г- м-л-. ----------------------- Собата е премногу мала. 0
S-b-ta ---p-ye--o---- -a--. Sobata ye pryemnoguoo mala. S-b-t- y- p-y-m-o-u-o m-l-. --------------------------- Sobata ye pryemnoguoo mala.
Masyadong madilim sa kwarto. Со-ата е премн-----е-н-. Собата е премногу темна. С-б-т- е п-е-н-г- т-м-а- ------------------------ Собата е премногу темна. 0
S--at------r--mnogu-o ty--n-. Sobata ye pryemnoguoo tyemna. S-b-t- y- p-y-m-o-u-o t-e-n-. ----------------------------- Sobata ye pryemnoguoo tyemna.
Ang pampainit ay hindi gumagana. П-рн--о--е--аб---. Парното не работи. П-р-о-о н- р-б-т-. ------------------ Парното не работи. 0
P---o-o---e r-b---. Parnoto nye raboti. P-r-o-o n-e r-b-t-. ------------------- Parnoto nye raboti.
Hindi gumagana ang aircon. Клим--у-е-от ---раб-ти. Клима уредот не работи. К-и-а у-е-о- н- р-б-т-. ----------------------- Клима уредот не работи. 0
K--m- o---e--t-ny- -a--ti. Klima ooryedot nye raboti. K-i-a o-r-e-o- n-e r-b-t-. -------------------------- Klima ooryedot nye raboti.
Hindi gumagana ang telebisyon. Теле-и-о-от е--асипан. Телевизорот е расипан. Т-л-в-з-р-т е р-с-п-н- ---------------------- Телевизорот е расипан. 0
T---ye---o-ot-ye--a-ipan. Tyelyevizorot ye rasipan. T-e-y-v-z-r-t y- r-s-p-n- ------------------------- Tyelyevizorot ye rasipan.
Hindi ko ito gusto. То- -е--- -е д-паѓ-. Тоа не ми се допаѓа. Т-а н- м- с- д-п-ѓ-. -------------------- Тоа не ми се допаѓа. 0
T-a n-e--- sy- do-a-a. Toa nye mi sye dopaѓa. T-a n-e m- s-e d-p-ѓ-. ---------------------- Toa nye mi sye dopaѓa.
Masyadong mahal iyon para sa akin. Т----- е -р--к---. Тоа ми е прескапо. Т-а м- е п-е-к-п-. ------------------ Тоа ми е прескапо. 0
Toa----ye pryes----. Toa mi ye pryeskapo. T-a m- y- p-y-s-a-o- -------------------- Toa mi ye pryeskapo.
Mayroon ba kayong mas mura? Да-и--м-т--н--то--ое--ино? Дали имате нешто поефтино? Д-л- и-а-е н-ш-о п-е-т-н-? -------------------------- Дали имате нешто поефтино? 0
D-l---mat-e -y-shto-----f-ino? Dali imatye nyeshto poyeftino? D-l- i-a-y- n-e-h-o p-y-f-i-o- ------------------------------ Dali imatye nyeshto poyeftino?
Mayroon bang hostel sa malapit? И-а--и о--е в- -л----а-хо----? Има ли овде во близина хостел? И-а л- о-д- в- б-и-и-а х-с-е-? ------------------------------ Има ли овде во близина хостел? 0
Im--li--v----v----izi-a-kh-s-yel? Ima li ovdye vo blizina khostyel? I-a l- o-d-e v- b-i-i-a k-o-t-e-? --------------------------------- Ima li ovdye vo blizina khostyel?
Mayroon bang bahay-panuluyan na malapit dito? И---л--ов-- во ---зи-- панс--н? Има ли овде во близина пансион? И-а л- о-д- в- б-и-и-а п-н-и-н- ------------------------------- Има ли овде во близина пансион? 0
I-a -i ----e vo-b-i-i-a-pa---on? Ima li ovdye vo blizina pansion? I-a l- o-d-e v- b-i-i-a p-n-i-n- -------------------------------- Ima li ovdye vo blizina pansion?
Mayroon bang kainan na malapit dito? Има л--овд- -- б-и---а-ре--о-а-? Има ли овде во близина ресторан? И-а л- о-д- в- б-и-и-а р-с-о-а-? -------------------------------- Има ли овде во близина ресторан? 0
Im- ---o--ye-vo-bl-z--- -y-----an? Ima li ovdye vo blizina ryestoran? I-a l- o-d-e v- b-i-i-a r-e-t-r-n- ---------------------------------- Ima li ovdye vo blizina ryestoran?

-

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -