абстрактнэ зэхэшIыкI     
கருத்தியலான பதங்கள்

-

நிர்வாகம்
nirvākam
+

къулыкъушIапI, гъэIорышIапIэ

-

விளம்பர பிரசாரம்
viḷampara piracāram
+

реклам, къэбарягъашI

-

அம்பு
ampu
+

щэбзащ

-

தடை
taṭai
+

Iизын зыхэмылъыр

-

பணித்துறை
paṇittuṟai
+

карьер, къулыкъоу зыпылъыр

-

மையம்
maiyam
+

гузэгу

-

தேர்ந்தெடுப்பு
tērnteṭuppu
+

хэдэныгъ, къыхэхыныгъ

-

உடனுழைப்பு
uṭaṉuḻaippu
+

Iоф зэдэшIэныр

-

நிறம்
niṟam
+

шъо

-

தொடர்பு
toṭarpu
+

контакт, зэгурыIоныр

-

ஆபத்து
āpattu
+

щынагъо

-

காதல் அறிவிப்பு
kātal aṟivippu
+

шIу зэрилъэгъурэр риIон

-

சரிவு
carivu
+

зэхэкъутэныр, зэщыкъоныр

-

வரையறை
varaiyaṟai
+

гъэунэфыныр

-

வேறுபாடு
vēṟupāṭu
+

зэфэмыдэныгъ

-

கஷ்டம்
kaṣṭam
+

къиныгъу

-

திசை
ticai
+

направление

-

கண்டுபிடித்தல்
kaṇṭupiṭittal
+

къэгъотыгъакIэр

-

கோளாறு
kōḷāṟu
+

тэрэзыджэ

-

தொலைவு
tolaivu
+

чыжьагъ

-

தூரம்
tūram
+

чIыгууанэ

-

பன்முகத்தன்மை
paṉmukattaṉmai
+

зэфэмыдэныгъ

-

முயற்சி
muyaṟci
+

уилъэкI епхьылIэныр

-

ஆய்வு
āyvu
+

уплъэкIуныр, ушэтыныр

-

வீழ்ச்சி
vīḻcci
+

тефэныр укIорэиныр

-

வலிமை
valimai
+

кIуачIэ, къарыу, лъэкIы

-

வாசனை
vācaṉai
+

мэ IашIу

-

சுதந்திரம்
cutantiram
+

шъхьафитныгъ

-

பேய்
pēy
+

нэм къыпэшIошIрэр, ныбжьыкъу

-

பாதி
pāti
+

ыныкъу

-

உயரம்
uyaram
+

лъэгагъ

-

உதவி
utavi
+

IэпыIэгъу

-

மறைவிடம்
maṟaiviṭam
+

гъэбылъыпIэ

-

தாய்நாடு
tāynāṭu
+

родинэ, хэкужъ

-

சுகாதாரம்
cukātāram
+

къэбзэныгъ

-

யோசனை
yōcaṉai
+

идей

-

மாயை
māyai
+

нэпIэхъ, гугъэ нэпцI

-

கற்பனைத்திறன்
kaṟpaṉaittiṟaṉ
+

фантазие, гугъэ нэпцI, пцIы

-

அறிவு
aṟivu
+

акъылышIоныгъ

-

அழைப்பு
aḻaippu
+

къегъэблэгъэныр

-

நீதி
nīti
+

зэфагъ

-

ஒளி
oḷi
+

нэф, нэфын

-

தோற்றம்
tōṟṟam
+

плъакIэ

-

இழப்பு
iḻappu
+

шIокIодыныр, чIэнэныр

-

பெரிதாக்குதல்
peritākkutal
+

хэхъоныр

-

தவறு
tavaṟu
+

хэукъоныгъ

-

கொலை
kolai
+

укIыныгъ

-

தேசம்
tēcam
+

нацие

-

புதுமை
putumai
+

къежьэгъакI

-

விருப்பத்தேர்வு
viruppattērvu
+

амал

-

பொறுமை
poṟumai
+

щыIагъ

-

திட்டமிடல்
tiṭṭamiṭal
+

ихъухьаныр

-

பிரச்சினை
piracciṉai
+

проблем

-

பாதுகாப்பு
pātukāppu
+

къэухъумэныгъ

-

பிரதிபலிப்பு
piratipalippu
+

къэгъэлъэгъоныр

-

குடியரசு
kuṭiyaracu
+

республик

-

துணிந்து இறங்குதல்
tuṇintu iṟaṅkutal
+

теушхоныгъ, екуныгъ

-

பாதுகாப்பு
pātukāppu
+

щынэгъончъагъ

-

இரகசியம்
irakaciyam
+

шъэфы

-

செக்ஸ்/பாலினம்
ceks/pāliṉam
+

пол, хъуа-бза

-

நிழல்
niḻal
+

жьау

-

அளவு
aḷavu
+

иинагъ

-

ஒற்றுமை
oṟṟumai
+

зэдэштэныгъ, зэгурыIоныгъ

-

வெற்றி
veṟṟi
+

гъэхьагъэ

-

ஆதரவு
ātaravu
+

IэпыIэгъу

-

பாரம்பரியம்
pārampariyam
+

хабзэ афэхъугъэр

-

எடை
eṭai
+

онтэгъугъэ, хьылъагъ

-
நிர்வாகம்
nirvākam
къулыкъушIапI, гъэIорышIапIэ

-
விளம்பர பிரசாரம்
viḷampara piracāram
реклам, къэбарягъашI

-
அம்பு
ampu
щэбзащ

-
தடை
taṭai
Iизын зыхэмылъыр

-
பணித்துறை
paṇittuṟai
карьер, къулыкъоу зыпылъыр

-
மையம்
maiyam
гузэгу

-
தேர்ந்தெடுப்பு
tērnteṭuppu
хэдэныгъ, къыхэхыныгъ

-
உடனுழைப்பு
uṭaṉuḻaippu
Iоф зэдэшIэныр

-
நிறம்
niṟam
шъо

-
தொடர்பு
toṭarpu
контакт, зэгурыIоныр

-
ஆபத்து
āpattu
щынагъо

-
காதல் அறிவிப்பு
kātal aṟivippu
шIу зэрилъэгъурэр риIон

-
சரிவு
carivu
зэхэкъутэныр, зэщыкъоныр

-
வரையறை
varaiyaṟai
гъэунэфыныр

-
வேறுபாடு
vēṟupāṭu
зэфэмыдэныгъ

-
கஷ்டம்
kaṣṭam
къиныгъу

-
திசை
ticai
направление

-
கண்டுபிடித்தல்
kaṇṭupiṭittal
къэгъотыгъакIэр

-
கோளாறு
kōḷāṟu
тэрэзыджэ

-
தொலைவு
tolaivu
чыжьагъ

-
தூரம்
tūram
чIыгууанэ

-
பன்முகத்தன்மை
paṉmukattaṉmai
зэфэмыдэныгъ

-
முயற்சி
muyaṟci
уилъэкI епхьылIэныр

-
ஆய்வு
āyvu
уплъэкIуныр, ушэтыныр

-
வீழ்ச்சி
vīḻcci
тефэныр укIорэиныр

-
வலிமை
valimai
кIуачIэ, къарыу, лъэкIы

-
வாசனை
vācaṉai
мэ IашIу

-
சுதந்திரம்
cutantiram
шъхьафитныгъ

-
பேய்
pēy
нэм къыпэшIошIрэр, ныбжьыкъу

-
பாதி
pāti
ыныкъу

-
உயரம்
uyaram
лъэгагъ

-
உதவி
utavi
IэпыIэгъу

-
மறைவிடம்
maṟaiviṭam
гъэбылъыпIэ

-
தாய்நாடு
tāynāṭu
родинэ, хэкужъ

-
சுகாதாரம்
cukātāram
къэбзэныгъ

-
யோசனை
yōcaṉai
идей

-
மாயை
māyai
нэпIэхъ, гугъэ нэпцI

-
கற்பனைத்திறன்
kaṟpaṉaittiṟaṉ
фантазие, гугъэ нэпцI, пцIы

-
அறிவு
aṟivu
акъылышIоныгъ

-
அழைப்பு
aḻaippu
къегъэблэгъэныр

-
நீதி
nīti
зэфагъ

-
ஒளி
oḷi
нэф, нэфын

-
தோற்றம்
tōṟṟam
плъакIэ

-
இழப்பு
iḻappu
шIокIодыныр, чIэнэныр

-
பெரிதாக்குதல்
peritākkutal
хэхъоныр

-
தவறு
tavaṟu
хэукъоныгъ

-
கொலை
kolai
укIыныгъ

-
தேசம்
tēcam
нацие

-
புதுமை
putumai
къежьэгъакI

-
விருப்பத்தேர்வு
viruppattērvu
амал

-
பொறுமை
poṟumai
щыIагъ

-
திட்டமிடல்
tiṭṭamiṭal
ихъухьаныр

-
பிரச்சினை
piracciṉai
проблем

-
பாதுகாப்பு
pātukāppu
къэухъумэныгъ

-
பிரதிபலிப்பு
piratipalippu
къэгъэлъэгъоныр

-
குடியரசு
kuṭiyaracu
республик

-
துணிந்து இறங்குதல்
tuṇintu iṟaṅkutal
теушхоныгъ, екуныгъ

-
பாதுகாப்பு
pātukāppu
щынэгъончъагъ

-
இரகசியம்
irakaciyam
шъэфы

-
செக்ஸ்/பாலினம்
ceks/pāliṉam
пол, хъуа-бза

-
நிழல்
niḻal
жьау

-
அளவு
aḷavu
иинагъ

-
ஒற்றுமை
oṟṟumai
зэдэштэныгъ, зэгурыIоныгъ

-
வெற்றி
veṟṟi
гъэхьагъэ

-
ஆதரவு
ātaravu
IэпыIэгъу

-
பாரம்பரியம்
pārampariyam
хабзэ афэхъугъэр

-
எடை
eṭai
онтэгъугъэ, хьылъагъ