Музика     
Música

-

o acordeão +

акордеон

-

a balalaica +

балалайка

-

a banda +

група

-

o banjo +

банджо

-

o clarinete +

кларинет

-

o concerto +

концерт

-

o tambor +

барабан

-

a bateria +

барабани

-

a flauta +

флейта

-

o piano de cauda +

роял

-

a viola +

китара

-

o auditório +

зала

-

o teclado +

йоника

-

a harmónica de boca +

устна хармоника

-

a música +

музика

-

a estante para partitura +

пулт за ноти

-

a nota +

нота

-

o órgão +

орган

-

o piano +

пиано

-

o saxofone +

саксофон

-

o cantor +

певец

-

a corda +

струна

-

a trompete +

тромпет

-

o trompetista +

тромпетист

-

o violino +

цигулка

-

o estojo do violino +

калъф за цигулка

-

o xilofone +

ксилофон

-
o acordeão
акордеон

-
a balalaica
балалайка

-
a banda
група

-
o banjo
банджо

-
o clarinete
кларинет

-
o concerto
концерт

-
o tambor
барабан

-
a bateria
барабани

-
a flauta
флейта

-
o piano de cauda
роял

-
a viola
китара

-
o auditório
зала

-
o teclado
йоника

-
a harmónica de boca
устна хармоника

-
a música
музика

-
a estante para partitura
пулт за ноти

-
a nota
нота

-
o órgão
орган

-
o piano
пиано

-
o saxofone
саксофон

-
o cantor
певец

-
a corda
струна

-
a trompete
тромпет

-
o trompetista
тромпетист

-
o violino
цигулка

-
o estojo do violino
калъф за цигулка

-
o xilofone
ксилофон