Мебели     
Mobília

-

a poltrona

кресло

-

a cama

легло

-

a roupa de cama

спално бельо

-

a estante

лавица

-

o tapete

килим

-

a cadeira

стол

-

a cômoda

скрин

-

o berço

люлка

-

a cortina

завеса

-

a cortina

перде

-

o ventilador

вентилатор

-

o capacho

килимче

-

o cercadinho

детска кошарка

-

a cadeira de balanço

люлеещ се стол

-

o cofre

сейф

-

o assento

седалка

-

a mesinha

масичка

-

o sofá

диван

-

o banquinho

табуретка

-

a mesa

маса

-

o abajur

настолна лампа

-

o cesto de papéis

кошче за боклук

-
a poltrona
кресло

-
a cama
легло

-
a roupa de cama
спално бельо

-
a estante
лавица

-
o tapete
килим

-
a cadeira
стол

-
a cômoda
скрин

-
o berço
люлка

-
o armário
шкаф

-
a cortina
завеса

-
a cortina
перде

-
a escrivaninha
бюро

-
o ventilador
вентилатор

-
o capacho
килимче

-
o cercadinho
детска кошарка

-
a cadeira de balanço
люлеещ се стол

-
o cofre
сейф

-
o assento
седалка

-
a prateleira
рафт

-
a mesinha
масичка

-
o sofá
диван

-
o banquinho
табуретка

-
a mesa
маса

-
o abajur
настолна лампа

-
o cesto de papéis
кошче за боклук