Food     
Ushqimi

-

Oreksi +

appetite

-

Meze +

appetizer

-

Proshutë +

bacon

-

Tortë ditëlindjeje +

birthday cake

-

Biskota +

biscuit

-

Bratwurst +

bratwurst

-

Buka +

bread

-

Kafjalli +

breakfast

-

Simite +

bun

-

Gjalpë +

butter

-

Kafeteri +

cafeteria

-

Tortë +

cake

-

Karamele +

candy

-

Arrë shqeme +

cashew nut

-

Djathi +

cheese

-

Çamçakëz +

chewing gum

-

Pula +

chicken

-

Çokollata +

chocolate

-

Kokosi +

coconut

-

Kokrra kafe +

coffee beans

-

Kremë +

cream

-

Qimnon +

cumin

-

Deserti +

dessert

-

Deserti +

dessert

-

Darka +

dinner

-

Gjella +

dish

-

Brumi +

dough

-

Veza +

egg

-

Mielli +

flour

-

Patatine të skuqura +

French fries

-

Vezë të fërguara +

fried egg

-

Lajthi +

hazelnut

-

Akullore +

ice cream

-

Keçap +

ketchup

-

Lazanja +

lasagna

-

Jamball +

licorice

-

Dreka +

lunch

-

Makarona +

macaroni

-

Patate të shtypura +

mashed potatoes

-

Mishi +

meat

-

Këpurdha +

mushroom

-

Petë +

noodle

-

Miell tërshëre +

oatmeal

-

Paella +

paella

-

Petulla +

pancake

-

Kikiriku +

peanut

-

Piperi +

pepper

-

Shtypës piperi +

pepper shaker

-

Shtypës piperi +

peppermill

-

Turshi +

pickle

-

Byrek +

pie

-

Pica +

pizza

-

Kokoshka +

popcorn

-

Patate +

potato

-

Cifla patatesh +

potato chips

-

Kek me arra dhe bajame +

praline

-

Gjevrek shkopi +

pretzel sticks

-

Rrush i thatë +

raisin

-

Oriz +

rice

-

Rosto derri +

roast pork

-

Sallatë +

salad

-

Sallamë +

salami

-

Salmon +

salmon

-

Përzirës kripe +

salt shaker

-

Sanduiç +

sandwich

-

Salcë +

sauce

-

Suxhuk +

sausage

-

Susam +

sesame

-

Supa +

soup

-

Spagetat +

spaghetti

-

Erëza +

spice

-

Bifteku +

steak

-

Luleshtrydhe të prera +

strawberry tart

-

Sheqeri +

sugar

-

Akullore në filxhan +

sundae

-

Fara luledielli +

sunflower seeds

-

Sushi +

sushi

-

Tartë +

tart

-

Dolli +