Материјали     
Materiais

-

o latão +

месинг

-

o cimento +

цемент

-

a cerâmica +

керамика

-

o pano +

платно

-

o tecido +

платно

-

o algodão +

памук

-

o cristal +

кристал

-

a sujeira +

нечистотија

-

a cola +

лепак

-

o couro +

кожа

-

o metal +

метал

-

o óleo +

нафта

-

o pó +

прав

-

o sal +

сол

-

a areia +

песок

-

a sucata +

отпад

-

a prata +

сребро

-

a pedra +

камен

-

a palha +

слама

-

a madeira +

дрво

-

a lã +

волна

-
o latão
месинг

-
o cimento
цемент

-
a cerâmica
керамика

-
o pano
платно

-
o tecido
платно

-
o algodão
памук

-
o cristal
кристал

-
a sujeira
нечистотија

-
a cola
лепак

-
o couro
кожа

-
o metal
метал

-
o óleo
нафта

-
o pó
прав

-
o sal
сол

-
a areia
песок

-
a sucata
отпад

-
a prata
сребро

-
a pedra
камен

-
a palha
слама

-
a madeira
дрво

-
a lã
волна