Материјали     
Materiais

-

o bronze +

месинг

-

o cimento +

цемент

-

a cerâmica +

керамика

-

o pano +

крпа

-

o tecido +

тканина

-

o algodão +

памук

-

o cristal +

кристал

-

a sujeira +

прљавштина

-

a cola +

лепило

-

o couro +

кожа

-

o metal +

метал

-

o óleo +

уље

-

o pó +

прах

-

o sal +

со

-

a areia +

песак

-

a sucata +

отпад

-

a prata +

сребро

-

a pedra +

камен

-

a palha +

слама

-

a madeira +

дрво

-

a lã +

вуна

-
o bronze
месинг

-
o cimento
цемент

-
a cerâmica
керамика

-
o pano
крпа

-
o tecido
тканина

-
o algodão
памук

-
o cristal
кристал

-
a sujeira
прљавштина

-
a cola
лепило

-
o couro
кожа

-
o metal
метал

-
o óleo
уље

-
o pó
прах

-
o sal
со

-
a areia
песак

-
a sucata
отпад

-
a prata
сребро

-
a pedra
камен

-
a palha
слама

-
a madeira
дрво

-
a lã
вуна