Материјали     
Materiais

-

o latão

месинг

-

o cimento

цемент

-

a cerâmica

керамика

-

o pano

крпа

-

o tecido

тканина

-

o algodão

памук

-

o cristal

кристал

-

a sujeira

прљавштина

-

a cola

лепило

-

o couro

кожа

-

o metal

метал

-

o pó

прах

-

a areia

песак

-

a sucata

отпад

-

a prata

сребро

-

a pedra

камен

-

a palha

слама

-

a madeira

дрво

-

a lã

вуна

-
o latão
месинг

-
o cimento
цемент

-
a cerâmica
керамика

-
o pano
крпа

-
o tecido
тканина

-
o algodão
памук

-
o cristal
кристал

-
a sujeira
прљавштина

-
a cola
лепило

-
o couro
кожа

-
o metal
метал

-
o óleo
уље

-
o pó
прах

-
o sal
со

-
a areia
песак

-
a sucata
отпад

-
a prata
сребро

-
a pedra
камен

-
a palha
слама

-
a madeira
дрво

-
a lã
вуна