• Learn vocabulary
    Научете го вокабуларот со 50LANGUAGES.
    Учете преку вашиот мајчин јазик!

42 БЕСПЛАТНИ вокабуларни теми со повеќе од 1900 зборови, на повеќе од 50 јазици - јапонски

Теми како што се чувства, животни, спортови, алати, сообраќај и многу други ...Изберете ја категоријата која сакате да ја научите

-

感情
kanjō +

Чувства


-

動物
dōbutsu +

Животни


-

スポーツ
supōtsu +

Спорт


-

音楽
ongaku +

Музика


-

オフィス
ofisu +

Канцеларија


-

飲物
nomimono +

Пијалоци


-


hito +

Луѓе


-

時間
jikan +

Време


-

環境
kankyō +

Животна средина


-

包装
hōsō +

Пакување


-

道具
dōgu +

Алатки


-

交通
kōtsū +

Сообраќај


-

果物
kudamono +

Овошје


-

レジャー
rejā +

Слободно време


-

軍事
gunji +

Воjска


-

衣類
irui +

Облека


-

コミュニケーション
komyunikēshon +

Комуникација


-

技術
gijutsu +

Технологија


-

アパート
apāto +

Стан


-

食べ物
tabemono +

Храна


-

職業
shokugyō +

Професии


-

野菜
yasai +

Зеленчук


-

オブジェクト
obujekuto +

Објекти


-

教育
kyōiku +

Образование


-


karada +

Тело


-

自然
shizen +

Природа


-

財源
zaigen +

Финансии


-

家具
kagu +

Мебел


-

宗教
shūkyō +

Религија


-

植物
shokubutsu +

Растенија


-

抽象的な言葉
chūshōtekina kotoba +

Апстрактни поими


-

キッチン用品
kitchin yōhin +

Кујнски апарати


-

材料
zairyō +

Материјали


-

健康
kenkō +

Здравје


-


kuruma +

Автомобил


-

芸術
geijutsu +

Уметност


-


ichi +

Град


-

天気
tenki +

Време


-

ショッピング
shoppingu +

Купување


-

建築物
kenchiku-mono +

Архитектура


-

大きな動物
ōkina dōbutsu +

Големи животни


-

小動物
shōdōbutsu +

Мали животни
Сакате да научите нов јазик? Тоа е толку лесно со 50LANGUAGES! Изберете од листата на повеќе од 50 јазици. Но учете преку својот мајчин јазик. - Тоа е целосно бесплатно!