• Learn vocabulary
    Научете го вокабуларот со 50LANGUAGES.
    Учете преку вашиот мајчин јазик!

42 БЕСПЛАТНИ вокабуларни теми со повеќе од 1900 зборови, на повеќе од 50 јазици - корејски

Теми како што се чувства, животни, спортови, алати, сообраќај и многу други ...Изберете ја категоријата која сакате да ја научите

-

감정
gamjeong +

Чувства


-

동물
dongmul +

Животни


-

스포츠
seupocheu +

Спорт


-

음악
eum-ag +

Музика


-

사무실
samusil +

Канцеларија


-

음료
eumlyo +

Пијалоци


-

사람들
salamdeul +

Луѓе


-

시간
sigan +

Време


-

환경
hwangyeong +

Животна средина


-

포장
pojang +

Пакување


-

도구
dogu +

Алатки


-

교통
gyotong +

Сообраќај


-

과일
gwail +

Овошје


-

여가
yeoga +

Слободно време


-

군대
gundae +

Воjска


-

의류
uilyu +

Облека


-

통신
tongsin +

Комуникација


-

기술
gisul +

Технологија


-

아파트
apateu +

Стан


-

음식
eumsig +

Храна


-

직업
jig-eob +

Професии


-

채소
chaeso +

Зеленчук


-

사물
samul +

Објекти


-

교육
gyoyug +

Образование


-


mom +

Тело


-

자연
jayeon +

Природа


-

재정
jaejeong +

Финансии


-

가구
gagu +

Мебел


-

종교
jong-gyo +

Религија


-

식물
sigmul +

Растенија


-

추상어
chusang-eo +

Апстрактни поими


-

주방용품
jubang-yongpum +

Кујнски апарати


-

재료
jaelyo +

Материјали


-

건강
geongang +

Здравје


-

자동차
jadongcha +

Автомобил


-

예술
yesul +

Уметност


-

도시
dosi +

Град


-

날씨
nalssi +

Време


-

쇼핑
syoping +

Купување


-

건축물
geonchugmul +

Архитектура


-

큰 동물
keun dongmul +

Големи животни


-

작은 동물
jag-eun dongmul +

Мали животни
Сакате да научите нов јазик? Тоа е толку лесно со 50LANGUAGES! Изберете од листата на повеќе од 50 јазици. Но учете преку својот мајчин јазик. - Тоа е целосно бесплатно!