• Learn vocabulary
    Научете го вокабуларот со 50LANGUAGES.
    Учете преку вашиот мајчин јазик!

42 БЕСПЛАТНИ вокабуларни теми со повеќе од 1900 зборови, на повеќе од 50 јазици - португалски PT

Теми како што се чувства, животни, спортови, алати, сообраќај и многу други ...
Изберете ја категоријата која сакате да ја научите

-

Sentimentos

Чувства


-

Animais

Животни


-

Desportos

Спорт


-

Música

Музика


-

Escritório

Канцеларија


-

Bebidas

Пијалоци


-

Pessoas

Луѓе


-

Tempo

Време


-

Ambiente

Животна средина


-

Embalagem

Пакување


-

Ferramentas

Алатки


-

Tráfego

Сообраќај


-

Frutas

Овошје


-

Lazer

Слободно време


-

Militar

Воjска


-

Roupa

Облека


-

Comunicação

Комуникација


-

Tecnologia

Технологија


-

Alojamento

Стан


-

Alimentação

Храна


-

Profissões

Професии


-

Legumes

Зеленчук


-

Objetos

Објекти


-

Educação

Образование


-

Corpo

Тело


-

Natureza

Природа


-

Finanças

Финансии


-

Mobiliário

Мебел


-

Religião

Религија


-

Plantas

Растенија


-

Termos abstratos

Апстрактни поими


-

Aparelhos de cozinha

Кујнски апарати


-

Materiais

Материјали


-

Saúde

Здравје


-

Carro

Автомобил


-

Artes

Уметност


-

Cidade

Град


-

Meteorologia

Време


-

Compras

Купување


-

Arquitetura

Архитектура


-

Animais de grande porte

Големи животни


-

Pequenos animais

Мали животни
Сакате да научите нов јазик? Тоа е толку лесно со 50LANGUAGES! Изберете од листата на повеќе од 50 јазици. Но учете преку својот мајчин јазик. - Тоа е целосно бесплатно!