© Danbreckwoldt | Dreamstime.com
© Danbreckwoldt | Dreamstime.com

Научете гръцки безплатно

Научете гръцки бързо и лесно с нашия езиков курс „Гръцки за начинаещи“.

bg български   »   el.png Ελληνικά

Научете гръцки - Първи думи
Здравей! / Здравейте! Γεια!
Добър ден! Καλημέρα!
Как си? Τι κάνεις; / Τι κάνετε;
Довиждане! Εις το επανιδείν!
До скоро! Τα ξαναλέμε!

Какво е особеното на гръцкия език?

Гръцкият език е уникален по многобройни начини. Преди всичко, той е един от най-старите известни езици, с история продължаваща над 3000 години. Това го прави фундаментален за разбирането на западната цивилизация и култура. Второ, гръцкият език има значително влияние върху други езици. Много научни, медицински и философски термини в съвременния английски език произлизат от гръцки. Гръцките корени също така играят важна роля в изучаването на много европейски езици.

Един уникален аспект на гръцкия език е неговата алфабет. Гръцката азбука е различна от тази, използвана в повечето други европейски езици, което я прави интересна и предизвикателна за изучаване. Също така, гръцкият език има уникална граматика. Той използва различни глаголни времена и глаголни настроения, които са различни от тези в другите европейски езици. Това придава голяма дълбочина и нюансираност на езика.

Богатството на гръцката литература е друга отличителна черта на езика. Гръцката литература е изключително обширна и включва някои от най-значимите произведения в световната литература, включително Илиада и Одисея. Интересен факт за гръцкия език е, че има четири различни акцента. Това добавя към сложността на езика, но също така придава богатство на звученето му.

Освен това, гръцкият език има множество диалекти. Въпреки че Стандартният гръцки е най-широко използваният, съществуват множество регионални диалекти, които обогатяват културното разнообразие на езика. За да завършим, гръцкият език е значим заради своята дълга история, богато влияние, уникална азбука, граматика и литература. Той е от съществено значение за нашето разбиране на западната цивилизация и продължава да бъде един от най-изучаваните езици в света.

Дори начинаещите гръцки могат да научат гръцки ефективно с „50LANGUAGES“ чрез практичните изречения. Първо ще се запознаете с основните структури на езика. Примерните диалози ви помагат да се изразявате на чуждия език. Предварителни познания не са необходими.

Дори напредналите могат да повторят и затвърдят наученото. Научавате правилни и често изговаряни изречения и можете да ги използвате веднага. Ще можете да общувате в ежедневни ситуации. Използвайте обедната си почивка или времето в трафика, за да научите няколко минути гръцки. Учите както в движение, така и у дома.