© Gbruev | Dreamstime.com

Научете литовски безплатно

Научете литовски бързо и лесно с нашия езиков курс „Литовски за начинаещи“.

bg български   »   lt.png lietuvių

Научете литовски - Първи думи
Здравей! / Здравейте! Sveiki!
Добър ден! Laba diena!
Как си? Kaip sekasi?
Довиждане! Iki pasimatymo!
До скоро! (Iki greito!) / Kol kas!

Какво е особеното на литовския език?

Литовският език е държавен език в Литва и главен клон на балтийските езици. Той е майчин език на около 3 милиона души и неговите уникални характеристики го правят интересен за изучаване. Особеностите на литовския език включват неговата античност. Той запазва много черти от древния индоевропейски език, което увеличава неговата лингвистична стойност. Литовски за начинаещи е един от над 50 безплатни езикови пакета, които можете да получите от нас. „50LANGUAGES“ е ефективният начин да научите литовски онлайн и безплатно. Нашите учебни материали за курса по литовски са достъпни както онлайн, така и като приложения за iPhone и Android.

Литовският език показва интересен акцент. Неговата система за ударение показва различни нива на тон и дължина при произношение. Азбуката на литовския език е базирана на латиницата. Тя може да бъде лесно написана и прочетена и съответства добре на местното произношение. С този курс можете да научите литовски самостоятелно - без учител и без езикова школа! Уроците са ясно структурирани и ще ви помогнат да постигнете целите си.

Граматиката на литовския език е сложна, но съдържа впечатляваща последователност. Тя показва черти на инфлективен език, което определя неговата структура на изречението. Уникална черта на литовския език е неговото фонетично разнообразие. Той създава различни съгласни звуци с помощта на специални фонетични приставки и ударение. Научете литовски бързо със 100 урока по литовски език, организирани по теми. MP3 аудио файловете за уроците бяха изречени от носители на литовски език. Те ви помагат да подобрите произношението си.

Едно от големите богатства на литовския език е неговата литература. Тя отразява богатата културна история на литовския народ. Общо казано, литовският език е значим език, който се отличава със своите традиционни характеристики, фонетично разнообразие и литературни богатства.

Дори начинаещите в Литва могат да научат ефективно литовски с „50LANGUAGES“ чрез практичните изречения. Първо ще се запознаете с основните структури на езика. Примерните диалози ви помагат да се изразявате на чуждия език. Предварителни познания не са необходими.

Дори напредналите могат да повторят и затвърдят наученото. Научавате правилни и често изговаряни изречения и можете да ги използвате веднага. Ще можете да общувате в ежедневни ситуации. Използвайте обедната си почивка или времето в трафика, за да научите няколко минути литовски. Учите както в движение, така и у дома.