© f9photos - Fotolia | Beautiful girl dancer of Indian classical dance Bharatanatyam

Научете тамилски безплатно

Научете тамилски бързо и лесно с нашия езиков курс „Тамилски за начинаещи“.

bg български   »   ta.png தமிழ்

Научете тамилски - Първи думи
Здравей! / Здравейте! வணக்கம்! vaṇakkam!
Добър ден! நமஸ்காரம்! Namaskāram!
Как си? நலமா? Nalamā?
Довиждане! போய் வருகிறேன். Pōy varukiṟēṉ.
До скоро! விரைவில் சந்திப்போம். Viraivil cantippōm.

Какво е специално за тамилския език?

Тамилският език е част от дравидийската езикова семейство и е официален език в Индия, Шри Ланка и Сингапур. Той е важен заради своята богата история и културно наследство. Тамилският е един от най-старите още живи езици в света. Неговата история може да бъде проследена назад до около 2500 години, което го прави един от най-дълго говорените езици. Тамилски за начинаещи е един от над 50 безплатни езикови пакета, които можете да получите от нас. „50LANGUAGES“ е ефективният начин да научите тамилски онлайн и безплатно. Нашите учебни материали за курса по тамилски са достъпни както онлайн, така и като приложения за iPhone и Android.

Граматиката на тамилския език е изключително сложна и прецизна. Той има обширна система от времена, настроения и глаголни форми, което го прави изключително богат и точен език. Особено интересна е абугидската писменост на тамилския. Това означава, че всяка буква представлява определен сричка, а не единичен звук, както е в повечето алфавитни системи. С този курс можете да научите тамилски самостоятелно - без учител и без езикова школа! Уроците са ясно структурирани и ще ви помогнат да постигнете целите си.

Тамилският език е известен със своята поезия и литература. Тамилските епици и поетични форми са сред най-старите и най-богатите в индийската литература. В тамилския има и различни диалекти и акценти. Някои от тях са толкова различни, че могат да бъдат трудни за разбиране от хора, които говорят стандартен тамилски. Научете тамилски бързо със 100 урока по тамилски език, организирани по теми. MP3 аудио файловете за уроците бяха изговорени от носители на тамилски език. Те ви помагат да подобрите произношението си.

Освен това, тамилският език съдържа множество думи и фрази, които са свързани с конкретни културни практики и традиции. Това го прави богат източник на информация за тамилската култура и общество. Тамилският език е ключов елемент от тамилската идентичност и самосъзнание. Чрез него се изразява богатата история и култура на тамилската общност.

Дори начинаещите тамилски могат да научат ефективно тамилски с „50LANGUAGES“ чрез практичните изречения. Първо ще се запознаете с основните структури на езика. Примерните диалози ви помагат да се изразявате на чуждия език. Предварителни познания не са необходими.

Дори напредналите могат да повторят и затвърдят наученото. Научавате правилни и често изговаряни изречения и можете да ги използвате веднага. Ще можете да общувате в ежедневни ситуации. Използвайте обедната си почивка или времето в трафика, за да научите няколко минути тамилски. Учите както в движение, така и у дома.