© Ferdinandreus | Dreamstime.com

Научете тигриня безплатно

Научете тигриня бързо и лесно с нашия езиков курс „Тигриня за начинаещи“.

bg български   »   ti.png ትግሪኛ

Научете тигриня - Първи думи
Здравей! / Здравейте! ሰላም! ሃለው selami! halewi
Добър ден! ከመይ ዊዕልኩም! kemeyi wī‘ilikumi!
Как си? ከመይ ከ? kemeyi ke?
Довиждане! ኣብ ክልኣይ ርክብና ( ድሓን ኩን)! abi kili’ayi rikibina ( diḥani kuni)!
До скоро! ክሳብ ድሓር! kisabi diḥari!

Какво е специалното за езика тигриня?

Тигриня е език, говорен от около 7 милиона души, основно в Еритрея и Етиопия. Той е част от семитската езикова група, която включва и арабски, иврит и арамейски. Един от уникалните аспекти на тигриня е писмеността. Като много семитски езици, тигриня използва писменост, базирана на абугида, система, в която всяка буква представлява сричка. Тигриня за начинаещи е един от над 50 безплатни езикови пакета, които можете да получите от нас. „50LANGUAGES“ е ефективният начин да научите тигриня онлайн и безплатно. Нашите учебни материали за курса по Тигриня са достъпни както онлайн, така и като приложения за iPhone и Android.

Граматиката на тигриня също е интересна. Тя има комплексна система от “форми на действие“, които използват префикси и суфикси за изразяване на нюанси като интензивност, пасивност или взаимно действие. Тигриня има и различни диалекти, които варират от регион до регион. Някои от тези диалекти могат да бъдат доста различни, като звученето, граматиката и дори някои аспекти на лексиката. С този курс можете да научите тигриня самостоятелно - без учител и без езикова школа! Уроците са ясно структурирани и ще ви помогнат да постигнете целите си.

Тигриня е изключително богат на изрази и пословици. Тези елементи от езика са важни за предаване на културни идеи и ценности и също така могат да бъдат използвани за изразяване на хитрост и умение в общуването. Тигриня е също език с богата история. Езикът се е развивал в продължение на векове, като е включвал влияния от други семитски и некемитски езици. Научете бързо тигриня със 100 езикови урока тигриня, организирани по теми. MP3 аудио файловете за уроците бяха изговорени от носители на езика тигриня. Те ви помагат да подобрите произношението си.

Тигриня е централен за културата на тигрейските говорещи народи. Чрез него се изразяват историята, традициите и духовните практики на тези общности. Тигриня е дълбоко укоренен в живота на хората в Еритрея и северна Етиопия. Като такъв, той играе ключова роля в поддържането на общността и културната идентичност на тези региони.

Дори начинаещите на тигриня могат да научат тигриня ефективно с „50LANGUAGES“ чрез практичните изречения. Първо ще се запознаете с основните структури на езика. Примерните диалози ви помагат да се изразявате на чуждия език. Предварителни познания не са необходими.

Дори напредналите могат да повторят и затвърдят наученото. Научавате правилни и често изговаряни изречения и можете да ги използвате веднага. Ще можете да общувате в ежедневни ситуации. Използвайте обедната си почивка или времето в трафика, за да научите няколко минути тигриня. Учите както в движение, така и у дома.