© Slowcentury | Dreamstime.com

Научете унгарски безплатно

Научете унгарски бързо и лесно с нашия езиков курс „Унгарски за начинаещи“.

bg български   »   hu.png magyar

Научете унгарски - Първи думи
Здравей! / Здравейте! Szia!
Добър ден! Jó napot!
Как си? Hogy vagy?
Довиждане! Viszontlátásra!
До скоро! Nemsokára találkozunk! / A közeli viszontlátásra!

Какво е особеното на унгарския език?

Унгарският език е официалният език на Унгария и един от 24-те официални езика на Европейския съюз. Той е част от фино-угрската езикова семейство. Неговата уникалност се състои в много отношения. Първо, унгарският има аглутинативна структура, което означава, че думите могат да бъдат съставени от няколко смислови елемента. Унгарски за начинаещи е един от над 50 безплатни езикови пакета, които можете да получите от нас. „50LANGUAGES“ е ефективният начин да научите унгарски онлайн и безплатно. Нашите учебни материали за курса по унгарски са достъпни както онлайн, така и като приложения за iPhone и Android.

Един от най-особените аспекти на унгарския език е вокалният хармония. Това означава, че вокалите в една дума трябва да съвпадат по определени характеристики. Унгарският използва латинската азбука, но с допълнителни диакритични знаци. Това включва двойни съгласни и ударени вокали, което прави ортографията особено интересна. С този курс можете да научите унгарски самостоятелно - без учител и без езикова школа! Уроците са ясно структурирани и ще ви помогнат да постигнете целите си.

Унгарският език е известен и със своята сложна граматика. Той има 18 случая и голям брой глаголни времена и настроения. Един уникален аспект на унгарския език е отношението му към уважението. Има различни форми на уважение, които зависят от възрастта, статуса и близостта на говорещия и слушателя. Научете бързо унгарски със 100 урока по унгарски език, организирани по теми. MP3 аудио файловете за уроците бяха изговорени от унгарски говорители. Те ви помагат да подобрите произношението си.

Унгарският език е известен и с богатството на своята литература, включваща всичко от древни фолклорни приказки до съвременни романи и поезия. Това прави унгарския едно от най-уникалните и интересни езици за изучаване в света. Неговата сложност и богатство предлагат богат и вълнуващ езиков опит.

Дори начинаещите унгарци могат да научат унгарски ефективно с „50LANGUAGES“ чрез практичните изречения. Първо ще се запознаете с основните структури на езика. Примерните диалози ви помагат да се изразявате на чуждия език. Предварителни познания не са необходими.

Дори напредналите могат да повторят и затвърдят наученото. Научавате правилни и често изговаряни изречения и можете да ги използвате веднага. Ще можете да общувате в ежедневни ситуации. Използвайте обедната си почивка или времето в трафика, за да научите няколко минути унгарски. Учите както в движение, така и у дома.