© Johannes Schumann | 50LANGUAGES LLC

Научете каннада бесплатно

Научете каннада брзо и лесно со нашиот јазичен курс „Канада за почетници“.

mk македонски   »   kn.png ಕನ್ನಡ

Научете каннада - Првите зборови
Здраво! ನಮಸ್ಕಾರ. Namaskāra.
Добар ден! ನಮಸ್ಕಾರ. Namaskāra.
Како си? ಹೇಗಿದ್ದೀರಿ? Hēgiddīri?
Довидување! ಮತ್ತೆ ಕಾಣುವ. Matte kāṇuva.
До наскоро! ಇಷ್ಟರಲ್ಲೇ ಭೇಟಿ ಮಾಡೋಣ. Iṣṭarallē bhēṭi māḍōṇa.

Зошто треба да научите каннада?

Учењето на канадски може да биде поттикнувачка стапка во вашата лична и професионална развојка. Канадскиот јазик е официјален јазик во јужна Индија, кој го зборуваат милиони луѓе. Канадскиот јазик нуди врска кон една богата и диверзификувана култура. Учењето на канадски може да ви даде единствен влез во индиската култура и традиции, особено тие од јужните региони. Канада за почетници е еден од преку 50 бесплатни јазични пакети што можете да ги добиете од нас. „50LANGUAGES“ е ефективен начин да се научи каннада онлајн и бесплатно. Нашите наставни материјали за курсот Канада се достапни и онлајн и како апликации за iPhone и Android.

Познавањето на канадски може да ви пружи значителни професионални прилики. Индија е земја во брзо развој, особено во области како информатичката технологија и бизнис услуги. Учењето на канадски ќе ви дозволи да уживате во богатството на индиската литература и филм. Индија има богата историја на писменост и филмска уметност, а многу од најдобрите дела се напишани на канадски. Со овој курс можете самостојно да научите каннада - без учител и без јазично училиште! Лекциите се јасно структурирани и ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Познавањето на канадски може да ви помогне да ги подобрувате вашите когнитивни вештини. Учењето на нов јазик може да ја подобри вашата меморија, концентрација и креативност. Ако сакате да патувате, познавањето на канадски може да ви помогне да го искусите јужен дел од Индија на еден уникатен начин. Индија има богат туристички потенцијал кој може да се истражи покасно. Научете каннада брзо со 100 лекции по јазик организирани по тема. Аудио-датотеките MP3 за часовите ги зборуваа мајчин јазик на Канада. Тие ви помагаат да го подобрите изговорот.

Учењето на канадски може да ви помогне да стекнете нови пријатели. Индијците се познати по својата гостопримливост и дружелубност. Знаењето на јазикот ви овозможува да влезете во нови социјални средини. Учењето на канадски е длабоко искуство које ви овозможува да се погледнете кон светот низ различен прозорец. Секој нов јазик ви дава нов начин на гледање на светот и научувањето на канадски не е исклучок.

Дури и почетниците од Канада можат ефикасно да учат каннада со „50 ЈАЗИЦИ“ преку практичните реченици. Прво ќе ги запознаете основните структури на јазикот. Примерочните дијалози ви помагаат да се изразите на странски јазик. Не е потребно претходно знаење.

Дури и напредните ученици можат да го повторат и консолидираат она што го научиле. Учите правилни и често изговорени реченици и можете веднаш да ги употребите. Ќе можете да комуницирате во секојдневните ситуации. Искористете ја паузата за ручек или времето во сообраќајот за да научите неколку минути каннада. Учите и во движење, како и дома.