© Subbotina | Dreamstime.com
© Subbotina | Dreamstime.com

Învață limba turcă gratuit

Învață turcă rapid și ușor cu cursul nostru de limbă „Turcă pentru începători”.

ro Română   »   tr.png Türkçe

Învață turcă - primele cuvinte
Ceau! Merhaba!
Bună ziua! İyi günler! / Merhaba!
Cum îţi merge? Nasılsın?
La revedere! Görüşmek üzere!
Pe curând! Yakında görüşmek üzere!

Ce este special la limba turcă?

Limba turcă este specială prin natura sa unică. Într-un univers lingvistic dominat de limbile indo-europene, ea reprezintă o abordare diferită. Apartine familiei limbilor turcice, fiind astfel legată de limbi precum uzbeka și kazaha. Un aspect fascinant al limbii turce este structura sa gramaticală. Ea urmează modelul aglutinant, ceea ce înseamnă că în loc să utilizeze prepoziții și conjuncții, adaugă sufixe cuvintelor pentru a le modifica sensul. Acest lucru permite o flexibilitate extraordinară în exprimare.

Vocabularul limbii turce este de asemenea remarcabil. Cuvintele împrumutate din araba, persana și franceză se amestecă cu cuvinte native, creând un mozaic lingvistic. În plus, reforma lingvistică a lui Atatürk a adăugat noi cuvinte și a curățat limba de împrumuturi străine. Elocința este o altă caracteristică distinctivă a limbii turce. În turcă, există o expresivitate bogată, iar vorbitorii sunt încurajați să se exprime în mod poetic. Acest lucru poate fi văzut în literatura și muzica turcă, unde limbajul îmbogățit îmbunătățește experiența culturală.

Limba turcă are, de asemenea, o pronunție distinctă. Fiecare literă din alfabetul turc se pronunță într-un mod specific și constant. Aceasta face ca pronunția să fie mult mai predictibilă decât în multe alte limbi, inclusiv engleza și franceza. În turcă, există un respect profund pentru formele de politețe. Limba turcă are mai multe niveluri de formalitate, iar vorbitorii trebuie să aleagă cuvintele potrivite în funcție de statutul social al celorlalți. Acest lucru reprezintă o altă perspectivă culturală interesantă.

Un alt aspect interesant este că în limba turcă nu există gen gramatical. Spre deosebire de multe alte limbi, unde cuvintele și verbele sunt modificate în funcție de gen, în turcă acest lucru nu se întâmplă. Acest lucru simplifică învățarea limbii. Limba turcă este, fără îndoială, o limbă cu multe caracteristici unice. Din gramatica sa aglutinantă, la vocabularul divers și respectul profund pentru formele de politețe, fiecare aspect adaugă la farmecul său unic. Indiferent dacă sunteți vorbitor nativ sau învățător, limba turcă nu încetează niciodată să uimească.

Chiar și începătorii turci pot învăța turca eficient cu „50LANGUAGES” prin propozițiile practice. Mai întâi veți cunoaște structurile de bază ale limbii. Exemple de dialoguri vă ajută să vă exprimați în limba străină. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare.

Chiar și cursanții avansați pot repeta și consolida ceea ce au învățat. Înveți propoziții corecte și rostite frecvent și le poți folosi imediat. Veți putea comunica în situații de zi cu zi. Folosiți-vă pauza de prânz sau timpul în trafic pentru a învăța câteva minute de limba turcă. Înveți atât din mers, cât și acasă.