© Johannes Schumann | 50LANGUAGES LLC

Lär dig Kannada gratis

Lär dig Kannada snabbt och enkelt med vår språkkurs “Kannada för nybörjare“.

sv svenska   »   kn.png ಕನ್ನಡ

Lär dig Kannada - Första orden
Hej! ನಮಸ್ಕಾರ. Namaskāra.
God dag! ನಮಸ್ಕಾರ. Namaskāra.
Hur står det till? ಹೇಗಿದ್ದೀರಿ? Hēgiddīri?
Adjö! ಮತ್ತೆ ಕಾಣುವ. Matte kāṇuva.
Vi ses snart! ಇಷ್ಟರಲ್ಲೇ ಭೇಟಿ ಮಾಡೋಣ. Iṣṭarallē bhēṭi māḍōṇa.

Vad är speciellt med kannadaspråket?

Kannada språket är en juvel i det sydindiska språkliga landskapet. Som en del av Dravidiska språkfamiljen, bär det distinkta egenskaper och en rik historia. Dess struktur, skriftsystem och litteratur gör det speciellt. En unik aspekt av Kannada är dess alfabet. Det är ett abugida, vilket innebär att varje bokstav representerar en stavelse. Detta system skapar ett visuellt och auditivt distinkt skriftspråk. Kannada för nybörjare är ett av över 50 gratis språkpaket som du kan få från oss. 50LANGUAGES är det effektiva sättet att lära sig Kannada online och gratis. Vårt läromedel för Kannada-kursen finns tillgängligt både online och som iPhone- och Android-appar.

Dessutom är Kannada grammatik rik på nuanstjäna element. Detta inkluderar dubbel negation och ett komplext system av tidsformer och aspekter. Detta ger stor variation och precision i uttryck. Ett annat intressant drag är språkets användning av vokalharmoni. Detta innebär att vokaler inom ett ord ofta anpassas till varandra, vilket ger en melodisk kvalitet till det talade språket. Med den här kursen kan du lära dig Kannada självständigt - utan lärare och utan språkskola! Lektionerna är tydligt strukturerade och hjälper dig att nå dina mål.

Kannada är även känt för sin litteratur, som sträcker sig över tusen år. Från klassiska dikter till modern prosa, har Kannada språket producerat ett rikt spektrum av litterära verk. Språket återspeglar också den kulturella och sociala dynamiken i Karnataka-regionen. Beroende på kontexten och personens status, kan olika former och stilar av Kannada användas. Lär dig Kannada snabbt med 100 Kannada-språklektioner organiserade efter ämne. MP3-ljudfilerna för lektionerna talades av infödda Kannada-talare. De hjälper dig att förbättra ditt uttal.

Kannada har en rik variation av dialekter. Från kust till inland, från staden till byn, varierar Kannada kraftigt, vilket återspeglar regionens geografiska och kulturella mångfald. Att studera Kannada erbjuder en fascinerande inblick i ett unikt och livfullt språk. Med dess speciella grammatik, rika historia och distinkta dialekter, är Kannada en ovärderlig resurs för alla som är intresserade av språk och kultur.

Även Kannada-nybörjare kan lära sig Kannada effektivt med “50LANGUAGES“ genom de praktiska meningarna. Först kommer du att lära känna språkets grundläggande strukturer. Exempel på dialoger hjälper dig att uttrycka dig på det främmande språket. Förkunskaper krävs inte.

Även avancerade elever kan upprepa och konsolidera det de har lärt sig. Du lär dig korrekta och ofta talade meningar och du kan använda dem direkt. Du kommer att kunna kommunicera i vardagliga situationer. Använd din lunchrast eller tid i trafiken för att lära dig några minuter av Kannada. Du lär dig både på språng och hemma.