© Master2 | Dreamstime.com

Lär dig tamil gratis

Lär dig tamil snabbt och enkelt med vår språkkurs “Tamil för nybörjare“.

sv svenska   »   ta.png தமிழ்

Lär dig tamil - Första orden
Hej! வணக்கம்! vaṇakkam!
God dag! நமஸ்காரம்! Namaskāram!
Hur står det till? நலமா? Nalamā?
Adjö! போய் வருகிறேன். Pōy varukiṟēṉ.
Vi ses snart! விரைவில் சந்திப்போம். Viraivil cantippōm.

Vad är speciellt med det tamilska språket?

Tamil är ett fantastiskt språk. Det tillhör den dravidiska språkfamiljen och är officiellt språk i den indiska delstaten Tamil Nadu samt i Sri Lanka och Singapore. Det talas av över 70 miljoner människor globalt. Alfabetet är unikt. Tamil använder sitt eget skriftsystem, som är distinkt från de flesta andra indiska skriftsystem. Detta alfabet består av 12 vokaler och 18 konsonanter, samt ett antal sammansatta tecken. Tamil för nybörjare är ett av över 50 gratis språkpaket som du kan få från oss. 50LANGUAGES är det effektiva sättet att lära sig tamil online och gratis. Vårt läromedel för tamilkursen finns både online och som iPhone- och Android-appar.

Fonetiken i tamil är speciell. Tamil är känt för att ha många retroflexa ljud, vilket innebär att tungan rullas tillbaka mot gommen när dessa ljud uttalas. Detta ger språket en distinkt klang. Grammatiskt sett är tamil komplext. Det har flera kasus för substantiv, adjektiv och pronomen. Dessutom har verb komplexa regler för tempus, modus och aspekt, vilket ger en stor rikedom i uttryck. Med den här kursen kan du lära dig tamil självständigt - utan lärare och utan språkskola! Lektionerna är tydligt strukturerade och hjälper dig att nå dina mål.

Ordföljden i tamil är subjekt-objekt-verb, vilket är annorlunda jämfört med de flesta europeiska språk. Denna ordföljd bidrar till den unika karaktären hos språket och ger en inblick i tamilspråkig kultur och tänkesätt. Tamil har ett rikt vokabulär. Många av orden har rötter i det klassiska tamil och har bevarats genom århundradena. Språket har också lånat ord från sanskrit, men i mindre utsträckning än många andra indiska språk. Lär dig tamil snabbt med 100 tamilska språklektioner organiserade efter ämne. MP3-ljudfilerna för lektionerna talades upp av tamilska som modersmål. De hjälper dig att förbättra ditt uttal.

Dialekter i tamil ger extra variation. De kan variera i uttal, ordförråd och ibland grammatik, beroende på regionen. Dessa dialektala skillnader berikar språket och ger en inblick i den kulturella och regionala mångfalden i tamilsktalande områden. Tamil är verkligen ett speciellt språk. Med sin långa historia, unika alfabet, distinkta fonetik, rika grammatik och dialektala variationer, erbjuder det en fascinerande studie av ett språk som har överlevt och blomstrat i tusentals år.

Även tamilska nybörjare kan lära sig tamil effektivt med “50LANGUAGES“ genom de praktiska meningarna. Först kommer du att lära känna språkets grundläggande strukturer. Exempel på dialoger hjälper dig att uttrycka dig på det främmande språket. Förkunskaper krävs inte.

Även avancerade elever kan upprepa och konsolidera det de har lärt sig. Du lär dig korrekta och ofta talade meningar och du kan använda dem direkt. Du kommer att kunna kommunicera i vardagliga situationer. Använd din lunchrast eller tid i trafiken för att lära dig några minuter tamil. Du lär dig både på språng och hemma.