© Alex Tihonov - Fotolia | Old castle in Cesis, Latvia

Lær latvisk gratis

Lær latvisk raskt og enkelt med språkkurset vårt «Latvisk for nybegynnere».

no norsk   »   lv.png latviešu

Lær latvisk - Første ord
Hei! Sveiks! Sveika! Sveiki!
God dag! Labdien!
Hvordan går det? Kā klājas? / Kā iet?
På gjensyn! Uz redzēšanos!
Ha det så lenge! Uz drīzu redzēšanos!

Hva er den beste måten å lære det latviske språket på?

Latvisk er et balto-slavisk språk. For å mestre det, start med å studere grunnleggende grammatikk og vokabular, som legger en solid grunnmur for fremtidig læring. Dets alfabet har spesifikke tegn. Sett av tid til å øve på det latviske skriftsystemet. Diverse ressurser online kan hjelpe deg med dette aspektet av språket. Latvisk for nybegynnere er en av over 50 gratis språkpakker som du kan få fra oss. ’50LANGUAGES’ er den effektive måten å lære latvisk på nettet og gratis. Vårt undervisningsmateriell for det latviske kurset er tilgjengelig både online og som iPhone- og Android-apper.

Lytteøvelser er essensielle. Finn latvisk musikk, nyheter, og podcaster. Det vil gi deg en god forståelse av språkets klang og rytme. Konversasjon er nøkkelen. Finn en latvisk samtalepartner. Det finnes også online plattformer som fokuserer på språkutveksling og gir deg muligheten til å snakke med morsmålspersoner. Med dette kurset kan du lære latvisk selvstendig - uten lærer og uten språkskole! Leksjonene er tydelig strukturerte og vil hjelpe deg å nå dine mål.

Skriv på latvisk regelmessig. Ved å holde en dagbok eller skrive brev, kan du øve på skriftlige ferdigheter og styrke ditt ordforråd. Moderne teknologi er en velsignelse. Det er mobilapplikasjoner spesielt designet for å lære latvisk, som inneholder interaktive øvelser, spill, og quizzer. Lær latvisk raskt med 100 latviske språktimer organisert etter emne. MP3-lydfilene for leksjonene ble lest opp av latviske morsmål. De hjelper deg med å forbedre uttalen din.

Planlegg et besøk til Latvia. Direkte eksponering for kultur og dagligliv vil dramatisk forbedre din forståelse og kompetanse i språket. Utforsk Latvias rike kultur og tradisjoner. Å kjenne til landets historie, litteratur, og kunst vil gi deg en dypere forbindelse til språket du lærer.

Selv latviske nybegynnere kan lære latvisk effektivt med «50LANGUAGES» gjennom de praktiske setningene. Først vil du bli kjent med de grunnleggende strukturene i språket. Eksempeldialoger hjelper deg å uttrykke deg på fremmedspråket. Forkunnskaper er ikke nødvendig.

Selv avanserte elever kan gjenta og konsolidere det de har lært. Du lærer korrekte og ofte talte setninger, og du kan bruke dem umiddelbart. Du vil kunne kommunisere i hverdagssituasjoner. Bruk lunsjpausen eller tiden i trafikken til å lære noen minutter latvisk. Du lærer både på farten og hjemme.