© Lukyslukys | Dreamstime.com

Lær litauisk gratis

Lær litauisk raskt og enkelt med språkkurset vårt “litauisk for nybegynnere“.

no norsk   »   lt.png lietuvių

Lær litauisk - Første ord
Hei! Sveiki!
God dag! Laba diena!
Hvordan går det? Kaip sekasi?
På gjensyn! Iki pasimatymo!
Ha det så lenge! (Iki greito!) / Kol kas!

Hva er spesielt med det litauiske språket?

Litauisk er et baltisk språk som snakkes av over tre millioner mennesker, hovedsakelig i Litauen. Det er kjent for sine unike egenskaper som gir det en særegen plass blant verdens språk. En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene ved litauisk er dets konservatisme. Det har bevart mange trekk fra det gamle indoeuropeiske språket, noe som gjør det svært verdifullt for språkforskere. Litauisk for nybegynnere er en av over 50 gratis språkpakker som du kan få fra oss. ’50LANGUAGES’ er den effektive måten å lære litauisk online og gratis. Vårt undervisningsmateriell for litauisk-kurset er tilgjengelig både online og som iPhone- og Android-apper.

Litauisk har en kompleks grammatikk. Det har en rekke kasusendelser for substantiv, adjektiv og pronomen, og verbene har komplekse bøyingsmønstre. Dette gir språket dybde, men kan også gjøre det utfordrende å lære. En annen unik egenskap ved litauisk er dets vokabular. Det inneholder mange ord og uttrykk som reflekterer den litauiske kulturen og livsstilen. Dette gir språket en rik tekstur og gjenspeiler den kulturelle mangfoldigheten i Litauen. Med dette kurset kan du lære litauisk selvstendig - uten lærer og uten språkskole! Leksjonene er tydelig strukturerte og vil hjelpe deg å nå dine mål.

Litauisk har også en rik muntlig og skriftlig tradisjon. Det har produsert mange kjente poeter og forfattere, og mange av deres verk er sentrale i den litauiske kulturen. Dette gir språket en kulturell dybde og betydning. Uttalen i litauisk er også unik. Det har mange distinkte konsonant- og vokallyder, noe som gir språket sin karakteristiske lyd. Dette skiller litauisk fra mange andre baltiske språk. Lær litauisk raskt med 100 litauiske språktimer organisert etter emne. MP3-lydfilene for leksjonene ble talt opp av litauiske som morsmål. De hjelper deg med å forbedre uttalen din.

Litauisk språk har en lang historie. Det har utviklet seg over mange århundrer, og har overlevd perioder med kulturell endring og konflikt. Dette har bidratt til å bevare språkets unike karakter. Alt dette gjør litauisk til et unikt og fascinerende språk. Dets konservatisme, komplekse grammatikk, og rike vokabular gir en dyp innsikt i den litauiske kulturen. Å lære litauisk åpner en dør til en rik og dynamisk verden.

Selv litauiske nybegynnere kan lære litauisk effektivt med “50LANGUAGES“ gjennom de praktiske setningene. Først vil du bli kjent med de grunnleggende strukturene i språket. Eksempeldialoger hjelper deg å uttrykke deg på fremmedspråket. Forkunnskaper er ikke nødvendig.

Selv avanserte elever kan gjenta og konsolidere det de har lært. Du lærer korrekte og ofte talte setninger, og du kan bruke dem umiddelbart. Du vil kunne kommunisere i hverdagssituasjoner. Bruk lunsjpausen eller tiden i trafikken til å lære noen minutter litauisk. Du lærer både på farten og hjemme.