© Ververidis | Dreamstime.com

Lær gresk gratis

Lær gresk raskt og enkelt med språkkurset vårt “Gresk for nybegynnere“.

no norsk   »   el.png Ελληνικά

Lær gresk - Første ord
Hei! Γεια! Geia!
God dag! Καλημέρα! Kalēméra!
Hvordan går det? Τι κάνεις; / Τι κάνετε; Ti káneis? / Ti kánete?
På gjensyn! Εις το επανιδείν! Eis to epanideín!
Ha det så lenge! Τα ξαναλέμε! Ta xanaléme!

Hva er spesielt med det greske språket?

Gresk er et fascinerende språk som hovedsakelig snakkes i Hellas. Det er et indoeuropeisk språk med en rik og gammel historie. Det er flere bemerkelsesverdige aspekter ved gresk. En viktig egenskap ved gresk er dets historiske betydning. Det er kjent som språket til de gamle greske filosofene og har hatt stor innflytelse på mange andre språk, inkludert latin og engelsk. Gresk for nybegynnere er en av over 50 gratis språkpakker som du kan få fra oss. ’50LANGUAGES’ er den effektive måten å lære gresk på nettet og gratis. Vårt undervisningsmateriell for greskkurset er tilgjengelig både online og som iPhone- og Android-apper.

Gresk skiller seg også ut med sin unike skrift. Gresk alfabet, som ble utviklet rundt det 9. århundre f.Kr., er den eldste skriften som fortsatt er i bruk. Et annet spesielt trekk ved gresk er dets grammatiske kompleksitet. Med fire kasus, tre kjønn og tre tall, gir gresk språk en høy grad av presisjon i uttrykk. Med dette kurset kan du lære gresk selvstendig - uten lærer og uten språkskole! Leksjonene er tydelig strukturerte og vil hjelpe deg å nå dine mål.

Gresk har også en rik dialektal variasjon. Fra Kreten til Thessaloniki, hver region har sine egne dialekter med unike uttrykk og aksenter. Gresk er også kjent for sin sterke litterære tradisjon. Fra de eldste bevarte tekstene i det vestlige Europa til moderne poesi, har gresk litteratur en lang og stolt historie. Lær gresk raskt med 100 greske språktimer organisert etter emne. MP3-lydfilene for leksjonene ble lest opp av greske som morsmål. De hjelper deg med å forbedre uttalen din.

En annen spesiell egenskap ved gresk er bruken av talemåter. Mange greske uttrykk har en lang historie og gir et unikt innblikk i gresk kultur og tenkemåte. Til tross for disse unike egenskapene, møter gresk språk utfordringer i dagens verden. Med økende globalisering og språklig homogenisering, er det bekymringer for bevarelsen av gresk. Det er derfor viktig å verdsette og bevare dette bemerkelsesverdige språket.

Selv greske nybegynnere kan lære gresk effektivt med “50LANGUAGES“ gjennom de praktiske setningene. Først vil du bli kjent med de grunnleggende strukturene i språket. Eksempeldialoger hjelper deg å uttrykke deg på fremmedspråket. Forkunnskaper er ikke nødvendig.

Selv avanserte elever kan gjenta og konsolidere det de har lært. Du lærer korrekte og ofte talte setninger, og du kan bruke dem umiddelbart. Du vil kunne kommunisere i hverdagssituasjoner. Bruk lunsjpausen eller tiden i trafikken til å lære noen minutter gresk. Du lærer både på farten og hjemme.