© Andrey Shevchenko - Fotolia | National History Museum in Tirana. Albania

Leer gratis Albanees

Snel en gemakkelijk Albanees leren met onze taalcursus ‘Albanees voor beginners‘.

nl Nederlands   »   sq.png Shqip

Leer Albanees - Eerste woorden
Hallo! Tungjatjeta! / Ç’kemi!
Dag! Mirёdita!
Hoe gaat het? Si jeni?
Tot ziens! Mirupafshim!
Tot gauw! Shihemi pastaj!

Wat is er speciaal aan de Albanese taal?

De Albanese taal is op verschillende manieren uniek. Het is de officiële taal van Albanië en wordt ook gesproken in Kosovo en andere delen van de Balkan. Met ongeveer vijf miljoen sprekers is het een fascinerende taal met een rijke geschiedenis. Een interessant kenmerk van het Albanees is dat het een onafhankelijke tak binnen de Indo-Europese taalfamilie vormt. Dit betekent dat het niet nauw verwant is aan enige andere taal, wat het een bijzondere uniciteit geeft. Albanees voor beginners is een van de meer dan 50 gratis taalpakketten die je bij ons kunt krijgen. ’50LANGUAGES’ is de effectieve manier om online en gratis Albanees te leren. Ons lesmateriaal voor de cursus Albanees is zowel online als als iPhone- en Android-app beschikbaar.

Verder wordt het Albanees gekenmerkt door een complex systeem van klinkerharmonie. Dit is een fenomeen waarbij klinkers binnen een woord elkaar beïnvloeden. Dit is een kenmerk dat in veel talen van de wereld voorkomt, maar in Europa vrij zeldzaam is. Ook de uitspraak van het Albanees is opvallend. De taal kent een reeks ongewone klanken, waaronder de zogenaamde “stemhebbende alveolaire fricatief“, een geluid dat niet in veel andere talen voorkomt. Met deze cursus kunt u zelfstandig Albanees leren - zonder leraar en zonder taalschool! De lessen zijn duidelijk gestructureerd en helpen je om je doelen te bereiken.

Het Albanees heeft ook twee belangrijke dialecten: Gheg en Tosk. Hoewel ze veel gemeenschappelijke kenmerken hebben, zijn er ook opvallende verschillen in grammatica, vocabulaire en uitspraak. Deze diversiteit draagt bij aan de rijkdom van de taal. De Albanese taal heeft ook een rijke literaire geschiedenis. Het heeft een breed scala aan poëzie, proza en volksverhalen geproduceerd. Deze werken geven een fascinerend inzicht in de Albanese cultuur en geschiedenis. Leer snel Albanees met 100 Albanese taallessen georganiseerd op onderwerp. De mp3-audiobestanden voor de lessen zijn ingesproken door Albanese moedertaalsprekers. Ze helpen je om je uitspraak te verbeteren.

Ondanks de invloeden van andere talen, heeft het Albanees zijn unieke kenmerken weten te behouden. Het is erin geslaagd om zich aan te passen en te evolueren, terwijl het zijn kernidentiteit behoudt. Dit is een bewijs van de veerkracht van de taal. Kortom, het Albanees is een fascinerende taal. Of het nu de unieke oorsprong, de klinkerharmonie, de uitspraak of de literaire rijkdom is, er is zoveel te ontdekken. Het is een levendige weerspiegeling van de Albanese cultuur en geschiedenis.

Zelfs Albanees-beginners kunnen dankzij de praktische zinnen efficiënt Albanees leren met ’50LANGUAGES’. Eerst maak je kennis met de basisstructuren van de taal. Voorbeelddialogen helpen u om u in de vreemde taal uit te drukken. Voorkennis is niet vereist.

Zelfs gevorderde leerlingen kunnen herhalen en consolideren wat ze hebben geleerd. Je leert correcte en vaak gesproken zinnen en kunt ze meteen gebruiken. Je kunt communiceren in alledaagse situaties. Gebruik uw lunchpauze of tijd in het verkeer om een paar minuten Albanees te leren. Je leert zowel onderweg als thuis.