© Iessen | Dreamstime.com

Leer gratis Bulgaars

Snel en gemakkelijk Bulgaars leren met onze taalcursus ‘Bulgaars voor beginners‘.

nl Nederlands   »   bg.png български

Bulgaars leren - Eerste woorden
Hallo! Здравей! / Здравейте! Zdravey! / Zdraveyte!
Dag! Добър ден! Dobyr den!
Hoe gaat het? Как си? Kak si?
Tot ziens! Довиждане! Dovizhdane!
Tot gauw! До скоро! Do skoro!

Wat is er speciaal aan de Bulgaarse taal?

Het Bulgaars is een intrigerende taal, gesproken door ongeveer 9 miljoen mensen wereldwijd. Het is de officiële taal van Bulgarije en behoort tot de Zuid-Slavische groep van talen. Deze taal heeft unieke kenmerken die het onderscheiden van andere talen. Een opvallend kenmerk van het Bulgaars is het alfabet. Het Bulgaars maakt gebruik van het Cyrillische alfabet, dat afkomstig is uit Bulgarije zelf. Dit maakt het Bulgaars uniek binnen de Slavische talen. Bulgaars voor beginners is een van de meer dan 50 gratis taalpakketten die u bij ons kunt krijgen. ’50LANGUAGES’ is de effectieve manier om Bulgaars online en gratis te leren. Ons lesmateriaal voor de cursus Bulgaars is zowel online als als iPhone- en Android-app beschikbaar.

Een ander interessant aspect van het Bulgaars is de grammaticale structuur. Het Bulgaars is de enige Slavische taal die geen naamvallen kent, wat het vergelijkbaar maakt met de Romaanse en Germaanse talen in termen van zinsstructuur. Het Bulgaars staat ook bekend om zijn complexe systeem van tijden. Het heeft een rijke verzameling van verbale vormen om tijd, modus, aspect en stem uit te drukken. Dit maakt de Bulgaarse grammatica bijzonder rijk en flexibel. Met deze cursus kunt u zelfstandig Bulgaars leren - zonder leraar en zonder taalschool! De lessen zijn duidelijk gestructureerd en helpen je om je doelen te bereiken.

Het Bulgaars weerspiegelt de rijke geschiedenis en cultuur van Bulgarije. Door zijn woorden en uitdrukkingen biedt het een unieke kijk op de tradities en levenswijzen van de Bulgaarse volkeren. Elke taal is een universum op zich, en het Bulgaars is daarop geen uitzondering. Het Bulgaars is een taal in constante evolutie. In de afgelopen decennia heeft het aanzienlijke veranderingen ondergaan als gevolg van politieke, sociale en technologische factoren. Zo is het gebruik van nieuwe termen om moderne concepten te beschrijven tegenwoordig gebruikelijk. Leer snel Bulgaars met 100 Bulgaarse taallessen georganiseerd op onderwerp. De mp3-audiobestanden voor de lessen werden ingesproken door Bulgaarse moedertaalsprekers. Ze helpen je om je uitspraak te verbeteren.

Een andere fascinerende kant van het Bulgaars is de rijke literaire traditie. De taal heeft een lange geschiedenis van poëzie en proza, met auteurs als Ivan Vazov en Hristo Botev, die een diepgaande invloed hebben gehad op de Bulgaarse taal en cultuur. Ondanks de uitdagingen blijft het Bulgaars floreren en zich ontwikkelen als een levende taal. Het is een taal die veel te bieden heeft, zowel voor degenen die het als hun moedertaal spreken, als voor degenen die het als tweede taal willen leren. Het Bulgaars is ongetwijfeld een taalkundige schat.

Zelfs Bulgaarse beginners kunnen dankzij de praktische zinnen efficiënt Bulgaars leren met ’50LANGUAGES’. Eerst maak je kennis met de basisstructuren van de taal. Voorbeelddialogen helpen u om u in de vreemde taal uit te drukken. Voorkennis is niet vereist.

Zelfs gevorderde leerlingen kunnen herhalen en consolideren wat ze hebben geleerd. Je leert correcte en vaak gesproken zinnen en kunt ze meteen gebruiken. Je kunt communiceren in alledaagse situaties. Gebruik uw lunchpauze of tijd in het verkeer om een paar minuten Bulgaars te leren. Je leert zowel onderweg als thuis.